33 év után újra lehet magyar hokibíró a vébén

jégkorong
SWEDEN, Stockholm : A referee looks on as the puck passes Switzerland's goalkeeper Martin Gerber (R) during the quarterfinals match Switzerland vs Czech Republic at the 2013 IIHF Ice Hockey World Championships on May 16, 2013 in Stockholm. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Gebei Péter felkerült arra a listára, amelyről kijelölik a jövő évi, csehországi A csoportos jégkorong-világbajnokság játékvezetőit. Legutóbb harminchárom éve vezethetett magyar bíró meccset az elit hoki vb-n.

A nemzetközi szövetség kedden hozta nyilvánosságra azokat a névsorokat, amelyekről kijelölik a 2014-15-ös idény különféle világbajnokságain szereplő bírókat. Összesen négy magyar vezetőbíró és öt vonalbíró szerepelhet majd valamelyik vb-n.

"Innentől kezdve minden találkozómat árgus szemmel figyelik majd az ellenőrök, és ez alapján kerülhetek be a szűkített vb-keretbe. Nagy álmom válna valóra, ha Csehországban vezethetnék vb-meccset" - jegyezte meg Gebei, akinek a mostani a második idénye hivatásos játékvezetőként.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A 38 esztendős, 2004 óta bíráskodó Gebei 2003-ban hagyott fel a jégkoronggal, addig 56-szor szerepelt a felnőtt válogatottban. A mostani szezonban eddig öt Bajnokok Ligája- és 13 osztrák bajnoki (EBEL-) találkozón fújta a sípot, ezen kívül ellenőre a magyar csapatokat is felvonultató osztrák junior és ifjúsági bajnokságnak.

Legutóbb a magyarok közül Schell László vezetett mérkőzést az elit vb-n. A Hírességek Csarnokába 2009-ben bekerült bíró 1977-ben, 1978-ban, 1979-ben és 1982-ben is fújta sípot az A csoportban, kétszer a döntőt is rábízták.