Súlyosan megsérült a verőcei balesetet túlélő férfi

Vágólapra másolva!
Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. A Dunán vélhetően szállodahajóval ütközött egy kis géphajó; eddig két holttestet találtak, a nyolc utas közül ötöt még keresnek.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, súlyos hajóbaleset történt Verőcénél, ahol két hajó ütközött össze szombaton. A balesetben ketten meghatlak és többen eltűntek.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vasárnap azt közölte, hogy a mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el. A HírTV helyszíni tudósításából az kiderült, hogy az egyik férfi túlélőről kiderült, hogy olasz származású, így feltételezhető, hogy külföldiek utaztak a hajón.

A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.

Ezen a helyszínen egy férfi halálát is megállapították - tudatta az OMSZ.

A balesetben megsérült szállodahajó
Fotó: Kemma.hu  / Kemma.hu 

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült. A sérült szállodahajóról fotó is készült, erről itt írtunk részletesebben.

Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart.

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A kis géphajón 8 felnőtt tartózkodott, akik közül ötöt - három férfit és 2 nőt - a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 12 kishajóval és 3 drónnal, valamint csaknem 90 emberrel a parton, a vízen és a vízben, valamint a levegőből is keresik.

Magyarországon viszonylag ritkák a hajóbalesetek, a legtöbb halálos áldozatot történő hajókatasztrófa 2019. május 29-én Budapesten történt. Akkor a Margit híd közelében történt ütközés során egy szállodahajó maga alá gyűrte a Hableány sétahajót, amely elsüllyedt. A Hableányon 35-en utaztak: 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Az ütközés után hét turistát sikerült kimenteni, egy embert azóta is eltűntként keresnek, 28 ember meghalt.