Dadogva, rémülten magyarázkodik Karácsony Gergely súlyos kampányfinanszírozási botrányáról - videó

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely továbbra sem válaszolt arra, hogy mindig egyezteti-e a kérdéseit a baloldali propagandatévével, az RTL Klubbal. Mint arról az Origo elsőként beszámolt, Karácsony Gergelyt a saját sajtósa kérdezte az RTL Klub híradója nevében, az RTL Klub mikrofonjával. De most kérdeztük a botrányügyvédről, Tordai Csabáról, és persze a külföldi kampányfinanszírozásról is.
Vágólapra másolva!

A legújabb kampányfinanszírozási botrányával kapcsolatban egyetlen kérdésre sem válaszolt egyenesen Karácsony Gergely. A főpolgármester összevissza hazudozott, és mellébeszélt. Az erről szóló videót alább tekinthetik meg. 

Mint arról korábban beszámoltunk, több súlyos bűncselekmény is megvalósulhatott Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányában, ezért Budai Gyula, a Fidesz parlamenti képviselője feljelentést tett a Nemzet Adó- és Vámhivatalnál a Magyar Nemzet tényfeltáró cikke alapján. A politikus szerint megalapozott a gyanú, hogy Karácsony bizalmi köréhez tartozó szereplők közreműködésével külföldről pénzelt kampánnyal összefüggésben költségvetési csalást, pénzmosást és egyéb bűncselekményeket is elkövethettek.

Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát külföldi forrásból finanszírozták. A pénz egy gépjármű-bérbeadással foglalkozó cégen keresztül érkezett, majd a Városházán dolgozó közvetítő segítségével Perjés Gáborhoz, a főpolgármester bizalmasához, a kampányt bonyolító Mindenki Budapestért (Mibu) Egyesület irányítójához került, aki több alkalommal, összességében több tízmillió forintot befizetett a Mibu bankszámlájára. A feltehetően Karácsony Gergely közvetlen bizalmi köréből kiszivárogtatott információcsomag része volt, sok egyéb dokumentum – belső levelezések és hangfelvételek – mellett több jegyzőkönyv is, amelyek a Mibu egyesület állítólagos adománygyűjtő dobozainak felnyitásáról készültek. 

Mindezek alapján Budai Gyula azt a gyanút fogalmazta meg a feljelentésében, hogy Karácsony Gergely és köre a 2019-es önkormányzati választási kampányban törvénytelen módszerekkel, több jogszabályt is megsértve használt fel tetemes mennyiségű pénzt. 

A feljelentésben szereplő bűncselekmények elkövetésének gyanújáról beszélt a hétfőn nyilatkozó ifj. Lomnici Zoltán is. Az alkotmányjogász szerint, amennyiben a cikkünkben leírtak bizonyítást nyernek, úgy a Bakony Rental Kft. ügyvezetője hűtlen kezelés és sikkasztás miatt felelhet, valamint a cég vezetése és Perjés Gábor is érintettek lehetnek pénzmosás és költségvetési csalás bűntettének elkövetésében. 

Karácsony nem árulta el, hogy folyamatosan egyeztet-e az RTL Klubbal

Karácsony természetesen arra sem válaszolt, hogy mindig egyezteti-e a kérdéseit a baloldali propagandatévével, az RTL-lel.

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsonyt több aktuális ügyben kérdezte volna Prokaj Dávid, az Origo riportere, azonban a főpolgármester egyetlen kérdésre sem válaszolt. Inkább menekült - ebben semmi újdonság nincs, mindig így szokta, hogyha nem a dollármédia kérdezi. Ezzel szemben a baloldali főpolgármester előre egyeztetett interjút az RTL Klubbal. Az Origo által készített felvételből nemcsak az derül ki, hogy Karácsony előre egyeztetett a baloldali propagandatévével, hanem hogy még a kérdéseket is megbeszélték. Videónkon az is látható, hogy Karácsony Gergely közeli munkatársa, egy sajtótitkári feladatokat ellátó asszony készítette el az „interjút” a főpolgármesterrel, mivel az RTL Klubnak állítólag nem volt erre éppen az alkalomra "riportere". Információnk szerint Altbacker Zsuzsa a sajtós, Karácsony közeli munkatársa, afféle személyi sajtósként funkcionál. Amint a felvételünkön pontosan látszik, Karácsony Gergely sajtósa tartotta a kezében az RTL Klub mikrofonját. (És tette fel az RTL Klub nevében az álkérdéseket.)

A roppant szürreális jeleneteket itt tekinthetik meg. A botrányos üggyel kapcsolatban kerestük természetesen Karácsony Gergelyt és az RTL Klubot is, de egyik fél sem válaszolt.