Gyorsan túladott az erzsébetvárosi önkormányzattól vett lakásain a Gyurcsány politikusának neje

niedermüller
Vágólapra másolva!
A DK-s erzsébetvárosi önkormányzat két lakást is eladott a szintén Gyurcsány-párti Nagypál Anikónak, aki annak a Borka-Szász Tamásnak a felesége, aki egy áramlopási botrány miatt volt kénytelen távozni a VII. kerület képviselő-testületéből. A szóban forgó ingatlanokat néhány hónap múltán nagy haszonnal továbbértékesítették - írta meg a Magyar Nemzet. A lap hozzátette, erre a botrányos ügyre ismét a Budapesti Prókátor hívta fel a figyelmüket. A magát ügyvédnek mondó személy korábban leleplezte, hogy Niedermüller Péter DK-s polgármester a veje érdekeltségeivel szerződött több tízmillió forintra.
Vágólapra másolva!

A lap közölte, hogy miután a Facebook letiltotta az erzsébetvárosi korrupciógyanús ügyeket nyilvánosságra hozó Budapesti Prókátor oldalát, a magát helyi ügyvédnek mondó személy e-mailben kereste meg a Magyar Nemzetet egy újabb üggyel.

 

Lakás a DK-s képviselőnek
 

Emlékeznek még az áramlopási ügybe keveredett, hírhedt DK-s képviselőre, Borka-Szász Tamásra? Az ő felesége Nagypál Anikó, aki mellesleg az V. kerületben DK-s képviselő, és aki két lakást is vett az Erzsébetvárosi Önkormányzattól. Nem sokkal később mindkét ingatlantól megvált, feltételezhetően nem kis haszonnal. Mégis hogyan fordulhat elő ilyesmi Erzsébetvárosban? 

– írta meg a lapnak a Budapesti Prókátor.

Az anonimitását fenntartó személy két tulajdoni lapot is mellékelt üzenetéhez, amelyeket a Magyar Nemzet is megtalált a Földhivatal online nyilvántartásában.

 

Hamar túladtak a lakásokon
Az egyik szóban forgó lakás az erzsébetvárosi Akácfa utca 45. szám alatt található, egyszobás és 26 négyzetméteres. Az ingatlan a rendszerváltáskor került az önkormányzat tulajdonába egészen 2022 januárjának elejéig, amikor is megvette Nagypál Anikó, majd két hónappal később, 2022 márciusában el is adta azt egy magánszemélynek.

A másik lakás a Hernád utca 26. szám alatt található társasházban volt, az ingatlan másfél szobás és 37 négyzetméteres. Nagypál Anikó ezt az ingatlant 2021 decemberében vásárolta meg, majd 2022 júniusában adta el. A vásárló szintén egy magánszemély volt.

A Magyar Nemzet közölte, hogy arra vonatkozó adatot nem találtak, hogy a vásárlók és Nagypál Anikó bármilyen személyes kapcsolatban álltak volna a múltban, így valószínűleg a DK-s politikus nyilvánosan meghirdette az ingatlanokat, majd vélhetően busás haszonnal túladott rajtuk.

 

Borka-Szász és Nagypál
Borka-Szász Tamás közgazdász, közbeszerzési tanácsadó és egykori önkormányzati képviselő. 2006-ban és 2010-ben Csepelen, majd 2019-ben Erzsébetvárosban választották meg. Politikai pályafutása 2020 őszén ért véget, amikor a rendőrség áramlopás miatt tartott házkutatást a VII. kerületi önkormányzat épületében, ahol a gyanú szerint Borka-Szász kriptovaluta-bányászatra használta az áramot. Végül azonban megszüntették az ellene indított eljárásokat. A DK nem hagyta magára a politikust: az elmúlt években Ferencvárosban tűnt fel, miután pénzügyi vezetőnek nevezték ki a kerület köztisztaságáért felelős cégnél.

Nagypál Anikó Borka-Szász Tamás felesége, a Demokratikus Koalíciónál kommunikációs munkatársként dolgozott, 2019-től pedig önkormányzati képviselő az V. kerületben.

De tulajdonos és ügyvezető a korábban Borka-Szász Tamás által alapított Galeton Kft.-ben. Nagypál Anikó tipikus DK-s politikusnak számít: a Facebook-oldalán közzétett írások alapján kirázza a hideg a „fehér, keresztény, heteroszexuális férfiaktól”, nem értett egyet a gyermekvédelmi törvénnyel, és lenézi a vidékieket, akik számára olyanok, mint a „szurikáták”.

 

Sorjáznak a korrupciós ügyek Erzsébetvárosban
A Budapesti Prókátor néven ismertté vált ügyvéd az utóbbi időben több Erzsébetvárost érintő, Niedermüller Péter polgármester és veje, Horn Gábor köreinek üzleti összefonódását taglaló posztot tett közzé, majd nem sokkal ezután letiltották az oldalát.

Mint ismert, 

2021 szeptemberében Erzsébetváros Önkormányzata bruttó 6,2 millió forintos vállalkozási szerződést kötött a Republikon Intézet Kutató és Tanácsadó Kft.-vel. 

A tárgy két részmintából álló közvélemény-kutatás elvégzése volt.

Lapunk is beszámolt arról, hogy Niedermüller Péter, a volt SZDSZ-es államtitkár, saját veje üzleti köreit látta el megbízásokkal az elmúlt években. Az Erzsébetváros által megbízott, Weber und Mill Kft. nevű céget 2011 és 2019 között Hann Péter vezette, aki a Horn Gáborhoz köthető Republikon Intézet ügyvezetője. A megbízások összértéke meghaladta a negyvenmillió forintot.