Bayer Zsolt: Az erőszak elönti Európát, sosem volt ilyen aktuális a Békemenet

A Békemeneten becslések szerint közel 150 ezer ember vesz részt
Vágólapra másolva!
Egy évvel ezelőtt Budapest utcáin még csak embereket vertek össze, vertek félholtra. Ma már meg akartak gyilkolni miniszterelnököt, az erőszak egész egyszerűen elönti Európát – mondta az Origónak Bayer Zsolt. A publicista arról is beszélt, erőszak tombol a magát woke-nak, vagy éppen antifának nevező szélsőséges csoportok körében, és ha nem állunk ellen, akkor Európa bele fog süllyedni az abnormalitásba, az elmebajba. Ezért soha nem volt még ennyire aktuális és fontos a Békemenet, mint most.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, június 1-jén Békemenet lesz Budapesten, a Margit-szigeten, amelynek mottója: 

Magyarország maradjon a béke szigete! 

– Az a szörnyű, hogy ennek igazán tragikus aktualitást ad, ami most történt Szlovákiában – fogalmazott az Origónak Bayer Zsolt, a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletre utalva. Mint mondta, 

összesen két békepárti vezetője volt Európának: Orbán Viktor és Robert Fico. Kettőjük közül Robert Fico jelen pillanatban az életéért küzd, mert egy gazember meg akarta gyilkolni, és ez majdnem sikerült is neki. 

Bayer Zsolt megjegyezte:

Az erőszak egész egyszerűen elönti Európát, és messze nem csak a háborús őrületről és a háború eszkalációjáról van szó. Az erőszak elönti Európát, mert erőszakot hoztak magukkal az ide számolatlanul és minden ellenőrzés nélkül beengedett migránsok. És erőszak tombol a magát woke-nak, vagy éppen antifának nevező szélsőséges csoportok körében is. 

Egy évvel ezelőtt Budapest utcáin még csak embereket vertek össze, vertek félholtra. Ma már meg akartak gyilkolni miniszterelnököt – emlékeztetett a publicista, majd hozzátette, „kérdezem én, mégis hol lesz ennek a vége?” Mint mondta, teljesen mindegy, hogy „milyen pedigrét próbálunk meg faragni ezeknek a szélsőséges gazembereknek. József Attila idestova 100 éve megírta már: „dünnyögj egy új mesét, fasiszta kommunizmusét”. Ezek ugyanazok, és ezt József Attila pontosan tudta és látta már száz évvel ezelőtt”. 

Bayer Zsolt, bayerzsolt
Bayer Zsolt 
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

És minél hangosabban üvöltik, hogy ők az erőszakmentesség apostolai, annál pontosabban látjuk, hogy az erőszak teljesen elfogadott ezeknek a köreiben – jegyezte meg Bayer Zsolt, és kiemelte:

Ezzel szemben egyetlen lehetőség van, erőt kell mutatni. 

Mint mondta, „meg kell mutassuk, hogy ma igenis mi, sőt lassan úgy néz ki, hogy kizárólag mi vagyunk azok, akik elutasítjuk az erőszakot, akik a béke oldalán vagyunk. Mi vagyunk azok, akik Babits Mihállyal együtt ordítjuk, hogy legyen béke már, és legyen vége már. Mi vagyunk azok, akik azért az Európáért küzdünk, ahová mi oly sok évtizeden keresztül vágyakoztunk. Azt az Európát most rabolják el, akarják elrabolni a szemünk láttára. Az az Európa, ha mi nem állunk ellen, akkor eltűnik, nem lesz többé. Bele fog süllyedni az abnormalitásba, az elmebajba. Bele fog süppedni ebbe a woke-, antifa-, LMBTQ- és egyre erőszakosabb tengerbe, ebbe a szennybe. Mi vagyunk azok, akiknek ezt meg kell tudni állítani, mert különben nem fogunk tudni belenézni a gyerekeink és az unokáink szemébe”. 

A Békemenet jelentőségéről szólva Bayer Zsolt kiemelte, 

nyugodtan mondjuk ki, hogy soha nem volt még a Békemenet ennyire aktuális és fontos. 

Mint mondta, most nem pusztán a kormány mellett állnak ki, bár az sem mellékes, hanem „kiállnak a normális életért, a békéért és a régi, szerethető, csodálatos Európáért. Ez a dolgunk”. 

Békemenet 2022
Bayer Zsolt: Soha nem volt még a Békemenet ennyire aktuális és fontos
Fotó: Koncz Márton - Origo

A háború és erőszak mellett nem maradnak el ma Európában a gyűlölködő ideológiai csatározások sem. „Teljesen abnormálisak. Egy éve Budapest utcáin félholtra vertek egy embert, ma pedig az egyik elkövetőért összefognak, megpróbálják felmenteni, sőt elindítják az európai parlamenti választáson is. Erre azt mondom, hogy persze, ott a helye, ebben az Európai Parlamentben pont elférnek” – emlékeztetett Bayer Zsolt, utalva Ilaria Salis ügyére. Mint ismert, az olasz baloldali aktivista nőt, aki tavaly részt vett egy ártatlan ember megtámadásában, és most magyar börtönben ül, baloldali pártok jelöltként indítják az európai parlamenti választáson. 

Nekünk az a dolgunk, hogy ne ilyen legyen az Európai Parlament; nekünk nem mindegy, hogy kik fognak bennünket képviselni az Európai Parlamentben – emelte ki Bayer Zsolt. És hozzátette:

Igen, a Békemenet egy seregszemle. Azoknak az embereknek a seregszemléje, akik nem akarják, hogy egyfelől erőszakba ájult abnormális idióták kerüljenek be az Európai Parlamentbe, másfelől pedig szimpla és egyszerű hazaárulók. Akik ezt nem akarják, ott a helyük közöttünk.