Nagy bejelentést tett az MVM, sokan örülni fognak

Vágólapra másolva!
Összesen harminc helyszínen telepíthet új töltőket az MVM Mobiliti Magyarországon. Ezzel a cég újabb lépést tesz az elektromobilitás elterjesztéséért, nagyobb töltőállomás-lefedettséget biztosítva.
Vágólapra másolva!

Az MVM Mobiliti Kft. az MVM Csoport tagjaként – a 2022 végén elnyert, tíz helyszínre szóló támogatási forrást követően – újabb, közel 1,2 milliárd forint támogatásból

az ország további húsz helyszínén, összesen immár harminc helyszínen létesíthet 600 kW teljesítménnyel működő elektromos töltőállomásokat.

A telepítések a magyarországi TEN-T közúthálózat egyes szakaszainak elektrifikációja céljából kiírt projekt keretében valósulnak meg – áll a vállalat közleményében.

Power,Supply,Loading,Energy,An,Electric,Car,Charging,Lithium,Battery, Izgalmas felmérési eredményeket ismertetett a hazai elektromobilitásról az MVM Mobiliti (illusztráció)
Új töltőállomásokat telepít az MVM Mobiliti (illusztráció)
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Smile Fight/Shutterstock

Az Európai Bizottság által most kiválasztott projektek elektromos töltőállomások és hidrogéntöltő-pontok telepítéséhez, valamint repülőterek villamosításához fognak hozzájárulni, elősegítve a zöldmegállapodásban foglalt célkitűzések teljesítését. 

A projektben megvalósuló infrastruktúrafejlesztések jelentős mértékben hozzájárulnak a hazai környezetbarát közlekedés elterjesztéséhez, segítve ezzel a hazai és az európai uniós klíma- és környezetvédelmi célok elérését.

Egy korábban megítélt támogatási forrás segítségével a budakalászi, a csömöri, a dunakeszi, a fóti, a kecskeméti, a maglódi, a miskolci, a székesfehérvári, a szolnoki és a törökbálinti Auchan áruházaknál a Mobiliti már megkezdte a hazai gyorstöltőhálózat e projekt keretében 2024 végéig megvalósuló fejlesztését. 

Az új támogatásnak köszönhetően pedig további 20 helyszínre kerül 4-4 db, egyenként 150 kW teljesítményű töltőoszlop a Mobiliti hálózatán.

A közösségi közlekedés elektromossá tételében is úttörő szerepet tölt be az MVM Mobiliti és a Volánbusz közös vállalata, a Mobiliti Volánbusz Kft. A Volánbusz jövőre húsz új elektromos autóbusz beszerzésével számol a hazai karbonsemlegesség elérése érdekében elindított Zöld busz program folytatásaként hat kisebb városban. Az autóbuszok üzemanyag-ellátását az MVM Mobiliti Kft. és a Volánbusz közös vállalata, a Mobiliti Volánbusz Kft. által telepített töltőberendezések fogják biztosítani a települések műszaki telephelyein vagy állomásain.