Senkik vagyunk, de nem félünk

Francesco Totti, AS Roma, foci
ITALY, Turin : AS Roma forward and captain Francesco Totti reacts during the Italian Serie A football match Juventus Vs AS Roma on October 5, 2014 at Juventus Stadium in Turin. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Nyolc meccsből legalább kettő igazán jónak ígérkezik a keddi BL-játéknapon. Roma-Bayern és Barca-Ajax - az egyiket online is nézheti, ha nincs tévéje.

A válogatott meccsek miatti hosszabb szünet után a héten újabb Bajnokok Ligája-fordulót rendeznek. A keddi kínálatból két meccset bármikor megnéznénk: a remek formában lévő Roma a Bundesligát szokás szerint kedve szerint csicskáztató Bayern Münchennel játszik, a Barcelona pedig az Ajaxot fogadja.

Rudi Garcia, a Roma edzője az UEFA honlapján közölt beszámoló szerint azt nyilatkozta, hogy csapata "még mindig outsider ebben a csoportban" (itt bizonyára arra gondolt, hogy a Manchester City a másik nagy riválisa), de sietett hozzátenni, hogy a telt házas Olimpicóban ők nem félnek senkitől.

A Bayernt irányító Pep Guardiola előbb nosztalgiázott egy sort arról, hogy játékos-pályafutása vége felé játszott egy fél évet - valójában csak négy meccset - a Romában, aztán a rómaiak legjobbjait dicsérte, Tottitól Pjanicon át Gervinhóig. Azt is mondta, hogy amelyik csapat ezt a meccset megnyeri, az megérdemli a továbbjutást, de szerinte az utolsó fordulóban dől csak el, ki jut a legjobb 16 közé.

Arjen Robben alighanem ott lesz a Roma elleni kezdőben Forrás: AFP/Christof Stache

Miután Párizsban vereséget szenvedett, a Barcelona aligha engedhet meg magának egy újabb bakit az Ajax ellen. Intő jel lehet Luis Enrique számára, hogy az előző szezonban, még Tata Martino idejében, a Barca 2-1-ere kikapott Amszterdamban.

A mostani, a bajnokságban nyolc mérkőzésen még gólt sem kapó katalán csapat azért jobbnak tűnik a tavalyinál, de egyeseknek esetleg már a hét végi, Real Madrid elleni derbi járhat az eszükben. Luis Enrique nagyon dicsérte a hollandok pozíciós játékát és kontráit, és azt mondta, még nem döntötte el, melyik kapusát játszatja.

Így nézheti a Barcát online

Frank de Boer kijelentette, a csapata annyi fejlődött egy év alatt, hogy most már tényleg odaért a nagyok szintjére, de leginkább azt szeretné látni, hogy a saját játékát játssza a Nou Campban. Azt mondta, a katalánok legjobbján, Lionel Messin látszik, hogy sokkal agresszívebben és nagyobb kedvvel focizik, mint az előző idényben, "mindig játszani akar, nem akarja, hogy lecseréljék" - említette De Boer, ezzel is jelezve, hogy látta ezt a videót.

A Barcelona-Ajax meccsről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után számítógépen vagy akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. További részletek itt!

Bajnokok Ligája
Csoportkör, 3. forduló
A keddi program:
E-csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Manchester City (angol) 18.00
Roma (olasz)-Bayern München (német) 20.45
F-csoport:
APOEL Nicosia (ciprusi)-Paris SG (francia) 20.45
Barcelona (spanyol)-Ajax (holland) 20.45
G-csoport:
Chelsea (angol)-Maribor (szlovén) 20.45
Schalke (német)-Sporting (portugál) 20.45
H-csoport:
BATE Boriszov (fehérorosz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45
Porto (portugál)-Athletic Bilbao (spanyol) 20.45