Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában a Paris Saint-Germaintől elszenvedett 3-2-es keddi vereség alkalmával a Barcelona első gólját szerző Lionel Messi a klub történetének 500. találatát jegyezte a legrangosabb európai kupasorozatban.

A négyszeres aranylabdás argentin támadó 88. BL-fellépésén a 68. gólját szerezte, ezzel toronymagasan vezeti a klub örökrangsorát, amelynek második helyén a brazil Rivaldo áll 25 találattal, a harmadik pedig a holland Patrick Kluivert 21-gyel.

A klub honlapja három történelmi jelentőségű BEK-, vagy BL-gólt jelölt meg: az első helyen Kocsis Sándor, az Aranycsapat legendás támadója szerepel, aki az 1960/61-es idényben az elődöntő első felvonásán az utolsó percben szépített a Hamburg ellen, így a visszavágón aratott 1-0-s győzelemmel a csapat története során először játszhatott finálét, igaz, ott végül elvérzett a Guttmann Béla által irányított Benficával szemben.

Másodikként José Mari Bakero szerepel a listán, aki az 1991/92-es szezon második körében a Kaiserslautern elleni párharc visszavágóján, 3-0-s német vezetésnél a 90. percben talált a kapuba, ez pedig a katalánok továbbjutását jelentette. A gárda végül megnyerte a sorozatot.

Hasonló tettet hajtott végre Andrés Iniesta a 2008/09-es idény elődöntőjében, a világ- és Európa-bajnok klasszis játékos a Stamford Bridge-en a Chelsea otthonában az utolsó pillanatokban lőtte tovább csapatát, amely végül el is hódította a trófeát.