Vágólapra másolva!
A 80. percig bírta Dárdai Pál Herthája a bajnoki címet gyakorlatilag megnyerő Bayern München ellen a német labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában.

Bundesliga, 30. forduló:
Bayern München - Hertha BSC 1-0 (0-0)
gól: Schweinsteiger (80.)

A mérkőzés előtt nagy pillanat volt, amikor a két vezetőedző, Josep Guardiola és Dárdai Pál kezet fogot egymással (fotó itt).

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Portót 6-1-re kiütő Bayern München kezdőcsapatából Neuer, Boateng, Lahm, Götze, Müller és Lewandowski is kezdőként kapott szerepet a Hertha elleni hazai bajnokin is.

A szokásos Dárdai-taktika

A vendégcsapat biztosan védekezett, de nem adta fel a támadások lehetőségét sem, sőt, Nico Schulz révén a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki az 55. percben. A támadó a félpályáról kiugorva egyedül vezette a labdát Manuel Neuerre, de a világbajnok kapus óriási bravúrral hárított.

A hét forduló óta veretlen berliniek remekül tartották magukat, egészen a 80. percig, amikor Weiser négy Hertha-játékost becsapva adott középre Schweinsteigernek, aki a bal felsőbe bombázott.

1-0:

A hajrában hiába nyomott a Hertha, nem sikerült egyenlítenie, így a bajorok 1-0-ra nyertek, és négy fordulóval a vége előtt 15 pontra nőtt az előnyük az egy meccsel kevesebbet játszott Wolfsburg előtt, ezzel gyakorlatilag a Bayern megvédte címét.

A Hertha a 13. helyen áll, hét pontra a kiesőzónától.

Dárdai Pál a mérkőzés előtt hosszabb interjút adott az Origónak, amelyben beszélt a Herthánál őt érő nyomásról és a forradalmi edzésmódszereiről is - itt elolvashatja.