Vágólapra másolva!
A Germanwings-repülő katasztrófájában meghalt két iráni sportújságíró is ott lett volna a válogatott St. Pölten-i meccsén, amelyen az ázsiai ország 2-0-ra legyőzte az Alexis Sánchezt is bedobó Chilét.

Barátságos mérkőzés:
Irán-Chile 2-0 (1-0)
gól: Javad Nekunam (21.), Vahid Amiri (50.)

Chile a tavalyi vébén túljutott a csoportból (Spanyolország, Hollandia és Ausztrália mellett), majd a 16 között a torna egyik legjobb meccsén csak büntetőkkel kapott ki a házigazda braziloktól.

Irán egy gyengébb csoportban (Argentína, Nigéria, Bosznia) mindössze egy pontot szerzett. Ezen felül tradícionálisan is jóval erősebbnek számítanak a dél-amerikai csapatok a közép-ázsiaiaknál.

Csütörtökön St. Pöltenben azonban nem igazolódott az utóbbi kitétel: Irán mindkét félidőben betalált egyszer, így a korábbi Real Madrid-edző, Carlos Queiroz irányításával simán elverte Chilét.

Igaz, a dél-amerikaiak két legnagyobb sztárja közül Arturo Vidal nem lépett pályára, Alexis Sánchez pedig csak csereként, a második félidőre.

Erre meccsre utazott volna tovább a hétvégi Barcelona-Real Madrid rangadóról tudósító két iráni újságíró, Milad Hojatoleslami és Hossein Javadi, akik a Germanwings repülőgépével lezuhantak a Francia Alpokban.

A két sportújságíró az iráni válogatott edzőtáborából utazott el Spanyolországba, majd kedden tért volna vissza Ausztriába, Düsseldorf érintésével.

Az első iráni gól ünneplése Forrás: AFP/Joe Klamar

Az Airbus A320-as repülő kedden zuhant le a Francia Alpokban, 150 emberrel a fedélzetén. A tragédiát senki sem élte túl.