Vágólapra másolva!
A Forbes magazin magyar kiadása szerint Huszti Szabolcs a legjobban kereső magyar sportoló, noha a focista ezt cáfolja.

A Kínában légióskodó korábbi hannoveri és ferencvárosi kedvenc állítólag évi 4 millió eurót, tehát 1,2 milliárd forintot tehet zsebre. Huszti a hírt hallva kiakadt, és közölte, hogy fele ennyit sem keres. A focista nyilatkozatát itt olvashatja el.

Néhány napja Filipovics Vladan, Huszti menedzsere azt nyilatkozta, hogy annyi pénzt kap a magyar focista a Távol-Keleten, amellyel a Bundesligában csak a Bayern München vagy a Borussia Dortmund vetekedhetne.

Husztit jól megfizetik Kínában Forrás: Imaginechina/Dong Daxiaochao

A Forbes listáján a második legjobban kereső magyar sportoló Dzsudzsák Balázs, évi körülbelül 760 millió forinttal, a harmadik helyen pedig ugyancsak egy focista, Szalai Ádám áll több mint 600 millióval.

Dzsudzsáknak is van mit a tejbe aprítani Fotó: Szabó Gábor - Origo

A negyedik a kézilabdázó Nagy László, az MKB-MVM Veszprém világklasszisa évente körülbelül 230 millió forintot keres. Ez nincs 1 millió euró, így ha azt nézzük, hogy Huszti a 4 millió eurós állítólagos fizetésére azt mondta, hogy fele annyit sem keres, így vélhetően valahol 1 és 2 millió euró között lehet a bére, ezzel nagyot megelőzve még mindig dobogós.

Nagy László is jól keres Veszprémben Forrás: AFP/Josep Lago

Ami a külföldieket illeti, a súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobb profi ökölvívójának tartott Floyd Mayweather a leggazdagabb, legalábbis 2014-ben ő kereste a legtöbbet, körülbelül 26 milliárd forintnak megfelelő összeget.

Mayweather piszok gazdag, és ezt nem is titkolja Forrás: Instagram/floydmayweather

Nagy az esély arra, hogy jövőre is ő végezzen az élen, hiszen az idén minden idők egyik legjobban várt meccsén fog összecsapni májusban Las Vegasban Manny Pacquiaóval.

A második helyen Cristiano Ronaldo áll, a Real Madrid portugál aranylabdása 22 milliárdot keresett tavaly.

Ronaldo ezen a listán is megelőzte Messit Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az NBA-s kosaras LeBron James a harmadik 20 milliárddal, Lionel Messi a negyedik 18 milliárdos bevétellel.