Trollok lephetik el az angol focipályákat

511786087
A pitch invader (R) stops to take a selfie with Tottenham Hotspur's Argentinian midfielder Erik Lamela (L) during the UEFA Europa League group C football match between Tottenham Hotspur and Partizan Belgrade at White Hart Lane in north London, on November 27, 2014. AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
A Tottenham-Partizan Európa Liga-meccs félbeszakadt három szurkoló berohanása miatt, utóbb kiderült, hogy egy angol trollcsapat előre eltervezett akciójáról volt szó, amelyet újabbak követhetnek.
Szelfi Lamelával Forrás: AFP/Ben Stansall

Az eset a mérkőzés első félidejének végefelé történt, amikor három, ugyanazon cég pólóját viselő jókedvű férfi egymás után berohant a pályára, majd elkezdett szelfiket készíteni a Spurs-játékosokkal (amit az egyik férfi pólóját letépő hazai csatár, Roberto Soldado például nem vett jó néven) és percekig fogócskázott a biztonságiakkal. A mérkőzés után a Tottenham illetékesei jelezték, az elkövetőket elfogták és rendőrségi vizsgálat indult ellenük, míg a klubra egy UEFA-vizsgálat várhat.

A mérkőzés után a Trollstation nevű YouTube humorcsatorna posztolt egy videót a berohanás előkészületeiről, melyen az egyik renitens felvázolja a tervet, amelyből kiderül, arra voltak kíváncsiak, hogy ki képes a legtovább a pályán maradni.

A trollok Twitter-fiókjuk tanúsága szerint nem érik be ennyivel, a meccs után a közösségi oldalon arra kérdeztek rá, az Arsenal vagy a Chelsea stadionja legyen a következő célpont.

Az eset további érdekessége, hogy az elkövetők mindhárman a BassBuds nevű londoni, fülhallgatókat forgalmazó cég pólóját viselték, a BassBuds azonban jelezte, nem PR-fogásról van szó és semmi közük a történtekhez. "Tisztában vagyunk azzal, hogy mi történt a ma esti Tottenham-meccsen, felháborító, hogy félbe kellett szakítani a találkozót. Nem pártoljuk semmilyen sportesemény ilyen jellegű megzavarását" - állt Twitter-közleményükben.