Vágólapra másolva!
Hazai pályán verte az West Bromwich Albion gárdáját, és ezzel klubrekordot állított fel a bajnokságot vezető Chelsea az angol labdarúgó Premier League 12. fordulójának szombati játéknapján. Nyert a Manchester City és a sereghajtó Burnely is. 

A londoni gárda még soha nem kezdte ilyen jól a szezont az élvonalban, ugyanis még mindig veretlen. Hazai pályán ráadásul mind a hat eddigi összecsapásán győzött, mégpedig úgy, hogy minden alkalommal legalább két gólt szerzett.

A címvédő Manchester City megőrizte remek otthoni mérlegét a Swansea Cityvel szemben, mert ugyan hamar hátrányba került, de sikerült fordítania. A walesiek eddig mindössze egyszer, még 1951-ben tudtak nyerni bajnokin a Manchester City vendégeként.


A nap meglepetése, hogy a sereghajtó Burnley, amely ezt megelőzően mindössze egyszer győzött a szezonban, elhozta a három pontot a Stoke City otthonából.


Premier League, 12. forduló:
Chelsea-West Bromwich Albion 2-0 (2-0)
gól: Diego Costa (11.), Hazard (25.)

Diego Costa, 1-0

Hazard, 2-0

A látottakkal José Mourinho is roppantul meg volt elégedve.

"Kényelmes meccset nyertünk, de tegyük hozzá, hogy az első félidőben elképesztően jól játszottunk, nem is emlékszem, mikor láttam ennyire jó Chelsea-t a pályán. A második félidőre kicsit leült a meccs, mert emberhátrányba került az ellenfél, de így is nagyszerűen küzdöttek. Pedig nem volt könnyű dolgok, gyorsan járattuk a labdát, széthúztuk a pályát, és a játékosaim remekül nyitották egymás számára a területeket, elégedett vagyok a teljesítményükkel" - nyilatkozta a Chelsea trénere a mérkőzést követően a BBC-nek.


Everton-West Ham United 2-1 (1-0)
gól: Lukaku (26.), Osman (73.), illetve Zarate (56.)

Leicester City-Sunderland 0-0


Manchester City-Swansea City 2-1 (1-1)
gól: Jovetis (19.), Yayo Touré (62.), illetve Bony (9.)

Newcastle United-Queens Park Rangers 1-0 (0-0)
gól: Sissoko M. (78.)

Stoke City-Burnley 1-2 (1-2)
gól: Walters (33.), illetve Ings (12., 13.)

később:

Arsenal-Manchester United 18.30

vasárnap játsszák:

Crystal Palace-FC Liverpool 14.30
Hull City-Tottenham Hotspur 17.00

hétfőn játsszák:

Aston Villa-Southampton 21.00