Steven Gerrard kész távozni Liverpoolból

Steven Gerrard, liverpool
Liverpool's English midfielder Steven Gerrard celebrates after scoring his team's second goal during the English Premier League football match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, Northwest England, on March 16, 2014. AFP PHOTO/PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR “LIVE” SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS.
Vágólapra másolva!
Steven Gerrard nem vonul vissza a futballtól, a következő szezonban is játszani fog, de abban nem biztos, hogy a Liverpoolban. A csapat legendája egyelőre nem tudott megegyezni a klubbal a hosszabbításról, ezért nem zárta ki, hogy másik csapatba igazol. 

Gerrard a világbajnokság után, ahol az angol válogatott csapatkapitánya volt, visszavonult a válogatottól, de futballkarrierjét még nem zárná le. „Játszani fogok a következő idényben is, azt viszont még nem tudjuk, hogy a Liverpoolban, vagy egy másik csapatban. Ez csak a Liverpooltól függ – mondta Gerrard a Telegraphnak adott interjújában.

A 34 éves középpályás egész pályafutását a Liverpoolban játszotta le, jelenlegi szerződése az év végén jár le, és hiába tárgyalt egész nyáron a klubbal, nem sikerült megegyezniük. Brendan Rodgers menedzser kijelentette, szüksége van Gerrardra, aki viszont azon dohogott, hogy a klub nagyobb figyelmet fordít az új igazolásokra, mint a régi játékosai megtartására.

Nehéz lenne máshol elképzelni Forrás: AFP/Paul Ellis

„Ha olyan közel kerülsz a bajnoki címhez, mint mi tavaly, akkor meg kell tartanod a legfontosabb játékosaidat. Nem csak az új arcok fontosak, hanem a régiek is, akikre a sikereket szállító csapat épült – mondta Gerrard, majd kiemelt, hogy ha minden évben 3-4 új játékost kell beépíteni egy csapatba, akkor nehezebben jön a siker.