Amint gólt kapott, elvérzett a Barca

504075869 Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during the Spanish league "Clasico" football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 25, 2014.   AFP PHOTO / DANI POZO
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during the Spanish league "Clasico" football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 25, 2014. AFP PHOTO / DANI POZO
Vágólapra másolva!
Ahogy megkapta első bajnoki góljait, azonnal elveszítette veretlenségét a Barcelona labdarúgó-csapata, amely hiába játszott kifogástalanul félórán át, végül egygólos vezetés után 3-1-re kikapott a Real Madrid elleni örökrangadón.

Eredmény, Primera División, 9. forduló:
Real Madrid - Barcelona 3-1 (1-1) - az élő közvetítés
Madrid, Bernabéu, 85 450 néző
v.: Jesús Gil
Real Madrid: Casillas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Kroos, Modric (Arbeloa, 89.), Isco (Illarramendi 84.) - James Rodríguez, Benzema (Khedira 87.), Cristiano Ronaldo
Barcelona: Bravo - Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu - Busquets, Xavi (Rakitic, 60.), Iniesta (Sergi Roberto, 72.) - Suárez (Pedro, 69.), Messi, Neymar
gól: Ronaldo (35., büntetőből), Pepe (51.), Benzema (61.), illetve Neymar (4.)
sárga lap: Messi (9.), Neymar (14.), Piqué (34.), Iniesta (38.)

Sok kérdésre választ adhatott a spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának csúcsrangadója, amelyen az addig hibátlanul védekező, és egyetlen gólt sem kapott Barcelona a harmadik helyen álló Real Madrid otthonába látogatott.

Cristiano Ronaldo vette be először a Barca kapuját idén a bajnokságban Forrás: AFP/Dani Pozo

A hazaiaknál Pepe és Sergio Ramos vállalta a játékot, Bale sérülése viszont nem javult, így a világ legdrágább játékosa csak a lelátóról nézhette az El Clásicót. A vendégeknél az volt a legnagyobb kérdés, hogy az eltiltását letöltő Luis Suáreznek milyen szerepet szán Luis Enrique, nos, a Barcelona edzője nem sokat vacillált, és egyből a kezdőbe rakta az uruguayi fenegyereket.

A 4. percben már vezetett is a Barcelona, Suáreznek ennyi kellett egy gólpasszhoz, a balról középre tekert labdáját Neymar levette, majd némi tologatás után 14 méterről a bal sarokba vágta (0-1).

A 11. percben Benzema kapufája borzolta a szurkolók idegeit, a tempót azonban továbbra is a Barca diktálta. A félidő közepén Messi és Neymar eldönthette volna az El Clásicót, de a 23. és a 24. percben az argentin hagyott ki ziccert, a 27. percben pedig a brazil került ziccerbe az ötös sarkán, de Carvajalék blokkolni tudtak.

Főhetett a feje Carlo Ancelottinak, mert nem volt meg a kellő átütőerő csapatában, és ki tudja, mit hozott volna a mérkőzés, ha a 34. percben Marcelo beadása nem érinti a becsúszó Piqué kezét? De ez történt, Jesús Gil játékvezető pedig nem ítélhetett mást, mint tizenegyest.

Ki más vállalkozott a büntetőre, mint Cristiano Ronaldo, aki ezzel kilenc forduló alatt már a tizenhatodik gólját szerezte, erre az őrült rekordra eddig még soha, senki sem volt képes (1-1). De Ronaldo egyéni rekordját beállította azzal, hogy sorozatban tizenegyedik mérkőzésén is betalált.

A gól sokat dobott a Real játékán, a Barcelona önbizalma mintha kicsit megrendült volna azzal, hogy 755 perc után megrezdült a hálója.

A második félidőt ellenállhatatlanul kezdte a Madrid, az 51. percben Kroos jobboldali szögletére Pepe érkezett és nyolc méterről, nagy erővel fejelt a kapuba (2-1).

Tíz perc múlva kettőre nőtt a hazaiak előnye, Iniesta saját térfelén elveszített egy labdát, a hazaiak öten törtek kapura, Ronaldo passzából már James is lőhetett volna, ő azonban inkább kiugratta Benzemát, a francia csatár pedig zsinórban negyedik Clásicóján is gólt szerzett (3-1).

Teljesen szétesett a Barca játéka, hiába jött Rakitic, majd Pedro is, de az utolsó negyedórában már úgy tűnt, a vendégek beletörődtek a vereségbe.

A vége 3-1-es hazai siker lett, Messi tehát nem szerzett gólt, így várni kell még arra, hogy beérje Telmo Zarra 251 gólos bajnoki csúcsát. A Real viszont javított mérlegén, és a legutóbbi tizennyolc, madridi El Clásicóból a hatodik csatát nyerte meg.

További eredmények:
Almería - Athletic Bilbao 0-1 (0-0)
gól: Xabier Etxeita (56.)

Valencia-Elche 3-1 (2-0)
gól: Mustafi (13.), Parejo (18.), Lombán (63. - öngól), illetve Jonathan (90.)

Córdoba-Real Sociedad később
Eibar-Granada később

pénteken játszották:
Celta Vigo-Levante 3-0 (1-0)

vasárnap játsszák:
Málaga-Rayo Vallecano 12.00
Espanyol-Deportivo La Coruna 17.00
Sevilla-Villarreal 19.00