Rákkal küzd az argentin válogatott védő

jonas gutierrez, rák
Newcastle United's Argentinian midfielder Jonas Gutierrez (R) vies with Fulham's Bulgarian defender Stanislav Manolev (L) during the English Premier League football match between Newcastle United and Fulham at St James' Park in Newcastle, on April 7, 2013. Newcastle won the game 1-0. AFP PHOTO/IAN MACNICOL RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Hererákkal küzd a Newcastle United argentin játékosa, Jonas Gutierrez. A világbajnokságon is szereplő játékos kedd este egy Argentínában adott tévéinterjúban vallotta be, miért hagyta ki csapata nyári felkészülését. 

"Amikor megbizonyosodtam róla, hogy rákos vagyok, sírva mentem haza. Amikor éreztem a daganatot, nem törődtem a felkészüléssel, hanem hazajöttem Argentínába. A pénz ilyenkor nem számít, csak az egészség, és nekem azonnal meg kellett kezdenem a kemoterápiát – nyilatkozta Gutirrez.

A Newcastle-nél egészen mostanáig elhárították a kérdéseket, miért nem szerepel a csapatban a tavaly a Norwich-nak kölcsönadott játékos. Az argentin játékos elmondta, eltávolították a bal heréjét, és kénytelen volt megválni védjegyének számító hosszú hajától is. "Nem mindenkinek hullik ki a haja a kemótól, és én nagyon meg akartam tartani a sörényemet, de sajnos nem volt mit tenni."

Gutierrez a legnehezebb meccsét vívja Forrás: AFP/Ian Macnicol

A játékos az interjúban elmondta, ha az ember a rákkal küzd, minden más gondja lényegtelenné válik. "Úgy döntöttem, elmondom a történetemet, hátha ezzel is segítek erőt adni a daganatos betegségekkel küzdőknek. Köszönöm mindenkinek a támogató üzeneteket, nem adom fel, megyek tovább előre – írta Twitteren Gutierrez.