Legyőzte a Realt, Szuperkupa-győztes az Atlético

real madrid, atlético madrid
Atletico Madrid's Croatian forward Mario Mandzukic (L) celebrates after scoring next to Atletico Madrid's French midfielder Antoine Griezmann during the Spanish Supercopa second-leg football match Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon Stadium in Madrid on August 22, 2014. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid nyerte a Spanyol Szuperkupát, miután a visszavágón Mario Mandzukic góljával 1-0-ra legyőzte a Real Madridot. Diego Simeone csapata a bajnoki cím után a Szuperkupában is legyőzte városi vetélytársát, és visszavágott a BL-döntőben elszenvedett vereségért. 

Atlético Madrid-Real Madrid 1-0 (1-0)

Gólszerző: Mandzukic (2.)
Sárga lap: Tiago 18., Koke 51., Griezmann 68., R. Garcia 74. ill. Modric 48., 91., Xabi Alonso 52., Isco 78., S. Ramos 89., Ronaldo 95.
Szuperkupa-győztes az Atlético Madrid 2-1-es összesítéssel.

Nem sokáig állt döntetlenre a Spanyol Szuperkupa, az Atlético Madrid a visszavágó második percében megszerezte a vezetést: Moya felszabadításnak szánt bombája átszállt a másik térfélre, ahol Varene és Ramos is fejpárbajt vesztett, Mario Mandzukic elé került a labda, aki a 16-oson belülre lépve higgadtan a jobb alsóba lőtt.

Feszes, jó tempójú meccs kerekedett a visszavágóból, az Atlético elsősorban a masszív védekezésre fektette a hangsúlyt, a Ronaldo nélkül kezdő Real pedig rengeteget próbálkozott – elsősorban az első mérkőzés hazai gólját szerző James Rodriguez révén -, de a gól nem akart összejönni. A 24. percben a játékvezető elküldte a kispadról a (jogosan) reklamáló Diego Simeonét.

Mindkét csapat előtt adódott helyzet, de gól nem született az első félidőben. A szünetben pályára lépett Cristiano Ronaldo, mégis az Atlético előtt adódtak inkább helyzetek a második játékrész elején. Előbb Raul Garcia találta el a felső lécet, majd ugyanő lőtt veszélyesen a 16-os vonaláról, de néhány centit tévedett.

Mario Mandzukic a 2. percben eldöntötte Forrás: AFP/Gerard Julien

A második félidőben már jóval feljebb védekező Atlético ellen helyzetig sem nagyon jutott a Real Madrid, amelynek az is problémát okozott, hogy átjátssza az Atléti középpályáját. A hajrában sem volt óriási nyomás alatt a bajnoki címvédő kapuja, sőt az ő kontráikban több veszély volt. A rendes játékidő utolsó perceiben Luca Modric megkapta a második sárga lapját, így a Real tíz emberrel zárta a mérkőzést.

Az Atlético Madrid spanyol bajnoki címe után Szuperkupa-győztes is lett, és visszavágott a Real Madridnak a Bajnokok Ligája-döntőben elszenvedett 4-1-es vereségért.