Mourinho szerint Cech nem adja fel

Petr Cech, José Mourinho, Chelsea
Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho (L) watches as Chelsea's Czech goalkeeper Petr Cech (3R) leaves the field after injury during the UEFA Champions League first leg semi-final football match Club Atletico de Madrid vs Chelsea at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 22, 2014. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Tíz év után először nem első számú kapusként tekintenek Petr Cechre a Chelsea-nél: a londoni labdarúgócsapat kapuját az angol Premier League első fordulójának hétfő esti mérkőzésén már a belga Thibaut Courtois védte.

Az újonc Burnley elleni találkozót 3-1-re nyerte meg a Chelsea, s az összecsapás után José Mourinho vezetőedző úgy nyilatkozott, továbbra is számít a 32 éves Cechre.

Forrás: AFP/Javier Soriano

A 22 éves Courtois - aki a nyári, brazíliai világbajnokságon a belga válogatott kapuját őrizte - legutóbb az Atlético Madridnál védett kölcsönben, s a csapattal spanyol bajnoki címet nyert, illetve Bajnokok Ligája-döntőt játszott.

"Én és a klub is abban bízunk, hogy Petr Cech nálunk marad. Tíz éve ismerem, tudom, hogy harcolni fog a posztért" - mondta Mourinho a cseh kapusról, aki 2004 óta 326 bajnoki meccsen állt a Chelsea kapujában, s három Premier League-diadal mellett egyszer-egyszer BL-t és Európa Ligát nyert a csapattal.

Hétfő este a Sky Sports két szakkommentátora, Gary Neville és Jamie Redknapp is azt mondta, hogy szerintük Cech távozni fog a csapattól.