Vágólapra másolva!
Iker Casillas a sérült Jesének ajánlotta a kupagyőzelmet, Carlo Ancelotti szerint a Real Madrid játékosaira motiválólag hatott, hogy Cristiano Ronaldo nem játszhatott. A Barcelona oldalán edző és játékos is az elúszni látszó bajnokságba kapaszkodik. Reakciók a Király-kupa-döntő után.

"A csapat fantasztikusan teljesített az egész sorozatban, és ez alól a döntő sem volt kivétel. Mindkét csapatnak esélye volt megnyerni a meccset, szerencsére a végén mi ünnepelhettünk. A győzelmet sérült csapattársamnak, Jesének ajánlom, aki nehéz időket élt át mostanság" - mondta Iker Casillas, a Real Madrid kapusa, aki csak a döntőben kapott gólt a kupában, előtte nyolc találkozót hozott le hibátlanul.

Carlo Ancelotti, a Real csapat edzője azt emelte ki, hogy játékosai a maximumot nyújtották, és szerinte megérdemlték a kupagyőzelmet. "Ronaldo sérülése külön motivációt adott a játékosoknak, feltüzelte a csapatot, ez a siker pedig a kellő önbizalommal lát el minket a szezon hátralévő részére" - tette hozzá az edző, akinek még a bajnokságban és a BL-ben is esélye van az aranyra.

"A dolgok nem a szánk íze szerint alakultak. Sokat birtokoltuk a labdát, de a Real jobban sáfárkodott a helyzeteivel, két nagy lehetőségük volt, és mindkettőt gólra váltották. Most már nem maradt más választásunk, megpróbáljuk a bajnokságot megnyerni" - nyilatkozta a Barcelona gólját szerző Marc Bartra, aki a mindent eldöntő gólnál nagyon elbambult, Gareth Bale pedig simán körbefutotta.

A Barcelona mestere, Gerardo Martino Bartrához hasonlóan a bajnokságot jelölte meg célként a szezonból hátralévő hetekre, de mivel a hátrány négy pont az Atlético mögött, könnyen lehet, hogy üres kézzel fejezi be a szezont a nyáron állítólag távozó tréner. "Sajnálom azokat a drukkereket, akik elutaztak a döntőre, és csalódniuk kellett, szerettük volna győzelemmel megajándékozni őket. Amit el kell raktároznunk ebből a meccsből, az a csapat hozzáállása. A Barcának van egy jellegzetes stílusa, amelyet nehéz megváltoztatni. Nincs igazi középcsatárunk, akinek fel lehetne ívelni a labdát, ezért sok passzal próbálunk eljutni a kapuig, és amikor nem játszunk elég pontosan, akkor nehézségeink adódnak, márpedig a 16-os környékén nagyon sok volt a rossz passz. Ráadásul az is bonyolította a helyzetet, hogy a Real szerezte az első gólt" - értékelt Martino.