Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A korábbi Forma–1-es világbajnok Damon Hill szimplán a többieknél jobbnak nevezte a holland vb-címvédő Max Verstappent, akinek ezúttal kőkeményen meg kellett harcolnia a győzelemért az Emilia Romagna Nagydíjon.

Az imolai Forma-1-es hétvégén a Red Bull nem tudta hozni a már megszokott dominanciáját, így a holland világbajnoknak hatalmasat kellett küzdenie a győzelemért. A Milton Keynes-i alakulat a szabadedzések során végig küszködött, Sérgio Perez egy századmásodperccel maradt le a Q3-ból. Ennek ellenére Verstappen remekelt és megszerezte Lando Norris előtt a pole-pozíciót. 

Verstappen a verseny nagy részében nagy előnnyel vezetett, de az utolsó körökben Norris megérkezett a nyakára. A holland azonban nem remegett meg, remek védekezéssel maga mögött tartotta a brit pilótát, aki a verseny végére hét tizedmásodpercre feljött mögé.

Verstappennek ezúttal keményen kellett küzdenie a győzelemért
Fotó: AFP

Damon Hill véleménye szerint Verstappen elégedett lehet a győzelmével, mert ezúttal az ő tehetsége volt a döntő különbség. 

Most az egyszer a Red Bullnak nem állt rendelkezésére domináns autó, és pusztán a pilóta volt az, aki a különbséget jelentette. Egy ilyen győzelem nagyobb elégedettséggel tölti el a versenyzőt, mint egy szóló teljesítmény messze a mezőny előtt

 – mondta Hill a Sky Sports F1-nek. 

Az imolai vitathatatlanul a Red Bull legnehezebb hétvégéje volt a szezonban, mivel az energiaitalos alakulat ezúttal nem rendelkezett a leggyorsabb csomaggal. Norris ezúttal olyannyira szorongatta Verstappent, hogy a hollandnak sokkal inkább a saját képességére kellett hagyatkoznia, mintsem az RB20-asra.

Max pontosan tudja, mit kell tennie. Hozta a pole-pozíciót és a győzelmet is. Max egyszerűen jobb a többieknél, nem igaz? Minden tehetségét ki kellett használnia a győzelemhez

 – tette hozzá az 1996-os Forma-1-es világbajnok, aki megjegyezte, hogy a legutóbbi két versenyen tükrében komoly rivalizálás alakulhat ki Norris és Verstappen között. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről