Vágólapra másolva!
Sergio Pérez biztos benne, hogy akkor is a Forma-1-ben fog maradni, ha a szezon végén esetleg el kellene hagynia a Red Bullt.

A mexikói pilóta szerződése a szezon végén lejár, jelenleg pedig tárgyalásokat folytat a Red Bull vezetőivel, Dr. Helmut Marko tanácsadóval és Christian Horner csapatfőnökkel. Marko elárulta, hogy Pérez hároméves szerződést szeretne, amit nem volt hajlandóak felajánlani neki, mivel több jelölt is verseng a Max Verstappen melletti ülésért.

Pérez azonban remekül kezdte a szezont, öt futamból négyszer is dobogós helyen végzett, így megnőttek a maradási esélyei. Különösen azért mert a Red Bull testvércsapatánál, az AlphaTaurinál szereplő Cunoda Júki és Daniel Ricciardo is borzalmasan kezdte a szezon, míg a Red Bull-lal szóba hozott Carlos Sainz nagy valószínűséggel az Audihoz fog aláírni. 

Már régóta vagyok ebben a sportágban, de még csak 34 éves vagyok, és láthatjuk, hogy a versenyzők manapság hosszabb karriereket futnak, szóval még mindig nagyon friss és nagyon motivált vagyok. Nincs kétségem efelől, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy jövőre is itt leszek

 – mondta a mexikói pilóta, aki az eddigi 262 versenye alatt hat futamot tudott megnyerni. 

Pérez úgy érzi, még sokáig lesz benne a száguldó cirkuszban
Fotó: AFP/Hector Retamal

Antonio Pérez, a Red Bull pilótájának az édesapja úgy gondolja, hogy a fia a legjobb választás bármelyik csapatnak. 

Checo még tíz évig a miénk lesz a Forma-1-ben. Sok lehetősége van, ő a legkeresettebb pilóta az F1-ben, és mindenekelőtt ő az, akinek a legtöbb szponzora van, több, mint Verstappennek és Hamiltonnak együttvéve

 – mondta Perez édesapja a Relevónak.

„A világ minden tájáról keresik őt a cégek, Sergio Perez a legjobb promóter a világon. Az ő árucikkeiből soha nem marad, mindig gyorsan elfogynak”tette hozzá Antonio Pérez, akinek a megjegyzései azok után hangzottak el, hogy Helmut Marko első körben elutasította a hároméves szerződéshosszabbítást, amit Pérezék sürgettek.

Pérez eddig csak rövid távú szerződéseket kötött a Red Bullnál, jelenlegi szerződését nem sokkal a 2022-es Monacói Nagydíjon aratott győzelme előtt írta alá.

 

A 2024-es Forma-1-es szezon május első hétvégéjén, a sprintfutamos Miami Nagydíjjal folytatódik. Öt versenyhétvége után a 110 pontos Max Verstappen 25 ponttal vezeti az összetettet a Red Bull-os csapattárs Sergio Pérez előtt, a harmadik és negyedik helyen pedig a két Ferrari áll, Charles Leclerc 76, Carlos Sainz 69 ponttal.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.