Vágólapra másolva!
Látványos képek kerültek nyilvánosságra Lando Norris hétvégén összeszedett arcsérüléséről, amelyek egyes források szerint olyan mértékűek, hogy akár a pénteken kezdődő Miami Nagydíjon való indulása is veszélybe került.

A közösségi médiába a hétvégén kerültek fel olyan fényképek a McLaren Forma-1-es csapatának brit pilótájáról, Lando Norrisról, amelyeken bekötözött arccal ábrázolták. Mint kiderült, Lando Norris a hollandiai Amszterdamban töltötte a szombati napját, ahol a Koningsdag (Király napja) nevű nemzeti ünnepre került sor aznap. Egy hajón bulizott a barátaival együtt, többek között a világhírű lemezlovas, Martin Garrix társaságában, ám valami balul sült el, Norris ugyanis egy törött üveggel csúnyán megvágta az arcát.

Lando Norris
Lando Norris ijesztő sérülést szenvedett
Fotó: Paul Crock / AFP

A baleset pontos részletei homályosak, Norris is szűkszavú maradt a sérüléséhez vezető körülményekről, ám a fiatal pilóta eltökélt szándéka, hogy maga mögött hagyja az incidenst, és a felépülésére összpontosít. A McLaren csapata is a támogatásáról biztosította a versenyzőjét, és a lehető legjobb ellátást és segítséget ígérte a felépülés ideje alatt.

Lando Norris kihagyhatja a Miami Nagydíj hétvégéjét?

Az incidens megdöbbentette a rajongókat, és a hozzászólások alapján komoly aggodalmat keltettek bennük, és mielőbbi felépülést kívántak a megsérült Norrisnak. Noha a legtöbb sajtóorgánum úgy értesült, hogy Norris sérülése nem súlyos, néhány forrás arról számolt be, hogy veszélyben lehet a 24 éves brit pilóta indulása a soron következő, sprintfutamos Miami Nagydíjon, amelyet a következő hétvégén, május 3. és 5. között rendeznek meg Floridában. Sőt, néhány helyen az szerepelt, hogy 

az esetlegesen túl mély vágások esetén akár több hetet vagy hónapot is kihagyhat Norris, ám ezek valószínűtlennek tűnnek 

a hitelesebb forrásokban megjelent, enyhébb sérülésekre vonatkozó információk alapján.

Az idényt kiválóan kezdő Norris már kétszer is dobogóra állhatott idén, amellyel már 15 darab top hármas helyezése van az F1-es karrierje során, ám győznie továbbra sem sikerült.

A 2024-es Forma-1-es szezonban öt versenyhétvége után a 110 pontos Max Verstappen 25 ponttal vezeti az összetettet a Red Bull-os csapattárs Sergio Pérez előtt, a harmadik és negyedik helyen pedig a két Ferrari áll, Charles Leclerc 76, Carlos Sainz 69 ponttal. Lando Norris 58 ponttal a hatodik pozícióban van, 20 pontos előnyben csapattársa, Oscar Piastri előtt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek