Vágólapra másolva!
Az F1-es riporter, Will Buxton arról beszélt, hogy mekkora lehet a névadó szponzori megállapodás értéke, amelyet a Hewlett-Packard és a Scuderia Ferrari kötött egymással. A szakember szerint az összeg hatalmas, a szponzoráció pénzügyi értéke fedezni fogja a költségvetési sapka éves összegének kétharmadát.

A napokban jelentették be hivatalosan is, hogy a techóriás, a Hewlett-Packard lett a Ferrari csapatának névadó szponzora, ami egybehangzó sajtóértesülések szerint 80-100 millió dolláros bevételt jelent évente a Ferrarinak. 

F1 Shanghai Ferrari Promotion
Nagy pénzt fizet a Ferrarinak a HP
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Costfoto/NurPhoto

A maranellói istálló már a Miami Nagytól kezdve Scuderia Ferrari HP néven folytatja szereplését a Forma-1-ben, és a számítástechnikai óriáscég logói is felkerülnek a versenyautókra. A megállapodás nem csupán az F1-es csapatra terjed ki, de a Ferrari E-Sport csapata, valamint az akadémiája is új nevet visel majd a jövőben.

Az olasz istálló megállapodásáról írt az F1-es riporter, Will Buxton is az X-oldalán. Buxton szerint a szponzoráció pénzügyi értéke fedezni fogja a költségvetési sapka éves összegének kétharmadát. Mivel 2024-ben és 2025-ben 145 millió dollár a sapka összege, így Buxton szerint 90 millió dollárt fizet a HP a Ferrarinak évente

 - írja a Motorsport.

Mint ismert, a HP korábban a Williams-BMW szponzora volt a Forma-1-ben, majd a Sauber partnerként is feltűntek a száguldó cirkuszban. Az amerikai cég nagyon belevetette magát a sport világába: nemrég a Real Madrid futballcsapatával kötöttek megállapodást.

A Ferrarinak pedig nagyon jól fog jönni az extra bevétel, hiszen úgy tudni, Lewis Hamilton nagyon magas fizetésért teszi át székhelyét Maranellóba, így pedig a Ferrarinak több pénze szabadul fel.

A versenyzői fizetések nem tartoznak a költségvetési sapka alá.

A 2024-es Forma-1-es szezon május első hétvégéjén, a sprintfutamos Miami Nagydíjjal folytatódik. Öt versenyhétvége után a 110 pontos Max Verstappen 25 ponttal vezeti az összetettet a Red Bull-os csapattárs Sergio Pérez előtt, a harmadik és negyedik helyen pedig a két Ferrari áll, Charles Leclerc 76, Carlos Sainz 69 ponttal.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.