Vágólapra másolva!
Az idei év egyik legnagyobb sportszenzációját okozta, amikor kiderült, hogy Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarinál folytatja pályafutását. A hétszeres világbajnok lehetséges utódjaként már több pilóta nevét is bedobták, de alighanem most a legmeglepőbb helyről jött ajánlás a Mercedesnek.

Februárba derült ki, hogy a Forma-1 hétszeres világbajnoka az idei szezon végén elhagyja a Mercedest, és a Ferrarihoz igazol. Természetese a szaksajtónak nem is kellett több, rögtön beindultak a találgatások a brit lehetséges utódjával kapcsolatban. Többek között a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso, Carlos Sainz, Alex Albon és az idén az F2-ben versenyző olasz tehetség, Andrea Kimi Antonelli is szóba került.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton jövőre már a Ferrari pilótájaként fog versenyezni
Fotó: AFP

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban egyértelművé tette, hogy nem fogják elsietni a döntést. "Meg akarom várni, hogyan alakul a szezon, hogyan változik a pilótapiac, majd a szezon későbbi szakaszában fogunk dönteni" – jelentette ki a közelmúltban Wolff.

Hülkenberg a Mercedesnél?

A Haas F1-es csapatától év elején kirúgott csapatfőnök, Günther Steinert egy érdekes nevet javasolt Wolffnak, amelyet szerinte fontolóra kellene vennie az osztrák szakembernek. A racingnews365 beszámolója szerint az olasz szakember korábbi pilótáját ajánlotta be a Mercedesnek.

Ha én lennék a csapatfőnök a Mercedesnél, nem mondanék nemet Nico Hülkenbergre"

 - mondta Steiner a német RTL/ntv-nek adott interjújában.

Nico Hülkenberg
Korábbi csapatfőnöke szerint Hülkenberg sok tapasztalatot adhatna a Mercedesnek
Fotó: AFP

Steiner szerint Hülkenberg teljesítménye a szezonnyitó Szaúdi Nagydíjon nagyon meggyőző volt, mivel a 36 éves német pilóta a 10. helyen ért célba, amivel egy év után szerzett újra pontot az F1-ben. Hülkenberg már csak a kora miatt is érdekes választás lenne, de Steiner az előző szezonban egy évig együtt dolgozott a Haasnál vele, meg van győződve arról, hogy rengeteg tapasztalatot adhat George Russell csapattársaként a Mercedesnek.

Hülkenberg a mezőny egyik legrutinosabb tagja, 2010-ben mutatkozott be az F1-ben, de 205 nevezése során eddig egyszer sem tudott dobogós helyet szerezni.

 A Haas pilótája korábban a Williamsnél, a Force Indiánál, a Renaultnál, a Racing Pointnál és az Aston Martinnál is versenyzett.

"Gyakran alábecsülik, és rendre rossz helyen volt, rossz időben. Talán most jókor lenne a megfelelő helyen” – mondta Steiner.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.