Vágólapra másolva!
Alig kezdődött el a szezon, már láthatóan fogy a Red Bull türelme Daniel Ricciardóval szemben. A csapat tanácsadója, Helmut Marko abban bízik, lassan látnak valamit a Forma-1-es futamgyőztestől.

Fogy a Red Bull türelme Daniel Ricciardóval szemben

Hatalmas téttel bír Daniel Ricciardo számára a 2024-es szezon, ám ennek ellenére gyengén kezdte az évet a Racing Bulls (VCARB) színeiben az ausztrál.  

Formula 1 Saudi Arabian Grand Prix Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo nagy bajban van 
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Az idei teljesítményétől függ, hogy adott esetben Sergio Pérez helyébe léphet-e a Red Bullnál, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy 

két éven belül másodjára is kipottyan a Forma-1-ből Daniel Ricciardo

 - írja a Vezess. A Red Bull ugyanis még tavaly ülést ígért 2025-re a tartalékpilótájának, Liam Lawsonnak, aki ősszel ígéretesen mutatkozott be Ricciardo helyetteseként.

Eddig mindkét időmérő edzésen legyőzte őt a csapattársa, Cunoda Juki. Bár a bahreini nyitányon egy nagy visszhangot keltő csapatutasítás kedvezményezettjeként végezhetett a japán előtt, az előző hétvégén rendezett Szaúd-arábiai Nagydíjon egy megforgással hívta fel magára a figyelmet, így csak a 16. lett.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója pedig nyíltan figyelmeztette is az ausztrált. A Speedweek a cikkében arról beszélt, reméli, hogy gyorsan összekapja magát.

„Juki és Daniel számára is nagy a tét ebben a szemben. Juki időmérője nagyon jól sikerült, ellenben Ricciardónak hamarosan fel kell mutatni valamit” – írta Marko. „Cunoda legalább az időmérőkön nagyon jó,

 aminek köszönhetően a verseny első etapjában az RB a pontszerzők között volt, majd egyre jobban lemaradt. Ezen a téren van még tennivaló” – utalt a csapat általánosan gyenge versenytempójára.