Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Nagyratörő tervei vannak a Haast az idei szezontól főszponzorként támogató Rich Energynek, a vezérigazgató szerint képesek legyőzni a Red Bullt. Hogy ugyanez a pályán is menni fog-e nekik, az azért nem olyan biztos.

A pályán kívül egyértelműen a Red Bull-lal szeretne versenyezni a Haas Forma-1-es csapatának új főszponzora, a Rich Energy. William Storey, az F1-be az idén beszálló energiaital-gyártó vezérigazgatója szerint nem is ezen a bolygón élnek azok, akik kételkednek a cég tisztaságában, amely szerinte rövid időn belül óriási eredményeket érhet el a Haas szponzorációján keresztül, többek között a világ legnagyobb energiaital-gyártójára, a Red Bullra is veszélyes lehet. Hogy a pályán is elkaphatják-e a bikásokat, arról Günther Steiner csapatfőnök, és Kevin Magnussen sincs meggyőződve, de azért meg fogják próbálni.

William Storey, Romain Grosjean, Kevin Magnussen és Günther Steiner a Haas bemutatóján

A Haas az eddigiektől merőben eltérő festést mutatott be csütörtökön, az idei autó a Rich Energy fekete-arany színeiben pompázik.

A bemutatón jelen volt Storey is, aki az újságíróknak nagyratörő terveiről mesélt, amelyek fő célja, hogy a cég átvegye a Red Bulltól a vezető szerepet az energiaital-piacon.

„Szerintem már megvertük őket, jobban néz ki az autónk, mondjuk én kicsit elfogult vagyok – mondta Storey. – Nagyon gyorsan terjeszkedünk, óriási piacokat veszünk el tőlük, Európa néhány nagy viszonteladója éppen kiveszi a Red Bullt a kínálatából, az eredményeink pedig magukért fognak beszélni. Az F1 egy csodálatos platform nekünk."

Storey azt is elmondta, hogy nem a Red Bull idegesítése a célja, egyszerűen csak úgy gondolja, hogy a Rich Energy jobb terméket állít elő. „Nem, nem, szerintem a Red Bullt briliánsan működtetik, Dietrich Mateschitz nagyon okos fickó.

Úgy érezzük, hogy van egy kis apátia és arrogancia a piacon, azt hiszem, valódi lehetőségünk van legyőzni őket a pályán kívül."

A Rich Energy színei és logói uralják a Haas idei festését - Galéria! Forrás: Haas

A Rich Energy tavaly sikertelenül próbálta meg felvásárolni a Force Indiát, majd sajtóhírek szerint a Williamsszel és a McLarennel is megpróbált együttműködésre lépni.

Sokak szerint a cég hitelessége igencsak megkérdőjelezhető, valamint azt is furcsának tartják, hogy termékei nem érhetőek el széles körben.

Storey korábban erre azt a magyarázatot adta, hogy négy milliárdos áll a Rich Energy mögött, a termékek pedig annyira exkluzívak, hogy nem érhetőek el minden szupermarket polcán. „Az ellenzők nyilvánvalóan nem ugyanazon a bolygón élnek mint én vagy önök – mondta a Haas festésének prezentációján. – Szerintem sokan összeadtak kettőt meg kettőt, és ötöt kaptak. Hallottam ezeket a képtelen pletykákat, teljességgel nevetségesek, egyszerűen csak figyelmen kívül hagyom őket.

Míg a Rich Energy a pályán kívül egyértelműen a Red Bull ellenfelének látja magát, ugyanez már nem mondható el a Haasról, amelynek csapatfőnöke Storey szavai hallatán leszögezte, természetesen a céljuk az, hogy a topcsapatokkal versenyezzenek, de nem tudja megmondani, hogy ezt meg tudják-e tenni.

Magnussen szerint kissé korai még Red Bull-verésről beszélni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Kevin Magnussen már egyértelműbb volt, szerinte az idén még biztosan nem tudnak felérni a Red Bull szintjére. „Szerintem keményen kell próbálkozni, ha az embernek nincsenek álmai, nem is fog elérni semmit – mondta Günther Steiner. – A pályán kívüli részt nem tudom, William azt jobban meg tudja mondani nálam, mert nem vagyok az energiaitalok szakértője. De az biztos, hogy ez az ambiciónk. A Red Bull jó a versenyzésben, de soha nem lehet tudni.

Hogy elérjük-e ezt a célt azt nem tudom, de ha meg sem próbáljuk akkor biztosan nem. Miért csinálná bárki ezt a sportot, ha nem helyezi magasra az elvárásokat?"

„Szerintem nagyszerű, ha nagyok a céljaink. William egy olyan céget alapított, ami a Red Bull közvetlen ellenfele az F1-en kívül, szükség van az ilyen célokra a sikerhez. Ezzel egyáltalán nincs baj” – mondta Magnussen.

Lesznek szabályváltozások és talán költségsapka is, bármi megtörténhet. Jelenleg nem tudjuk megmondani, hogy mi lesz lehetséges, de ha nem hiszünk benne, akkor biztosan nem fog megtörténni."

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez