Dokumentumfilm bizonyítja: nőket erőszakolt és csonkított meg a Hamász október 7-én

Sűrű füst száll magasba az izraeli rakéták becsapódása után Gázában szerda reggel, a hadművelet második napján. Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter a sajtónak arról számolt be, hogy Jeruzsálem a Hamász elleni elhúzódó katonai műveletekre számít.
Vágólapra másolva!
A Fox News Digital beszámolója szerint a Sheryl Sandberg: „Sikolyok a csend előtt” című dokumentumfilmje első kézből származó beszámolókat tartalmaz az október 7-én történt szörnyű eseményekről, ahol a Hamász terroristái több mint 1000 izraelit öltek meg, és további 240-et túszként raboltak el.
Vágólapra másolva!

Az izraeli városok elleni október 7-i támadások során nőket és lányokat erőszakoltak, bántalmaztak és csonkítottak meg a Hamász terroristái. A kiszabadult túszok elárulták, hogy a Gázában fogva tartott izraeli foglyokat is szexuálisan bántalmazták – olvasható a dokumentumfilm honlapján.

Hozzátették: „A vitathatatlan bizonyítékok ellenére ezek az atrocitások kevés figyelmet kaptak az emberi jogi csoportok és a nemzetközi szervezetek részéről. A politika, a tudományos élet és a média számos vezető személyisége megpróbálta kisebbíteni vagy akár tagadni, hogy ezek a támadások megtörténtek. A »Sikolyok a csend előtt« című 60 perces dokumentumfilmben Sheryl Sandberg, a Meta korábbi COO-ja és a LeanIn.org alapítója több szemtanúval, szabadon engedett túszokkal, elsősegélynyújtókkal, orvosi és törvényszéki szakértőkkel, valamint a Hamász-mészárlások túlélőivel beszélget.”

A rendező, Sheryl Sandberg elmondta, hogy azért döntött a projekt megvalósítása mellett, mert „a világnak látnia kell, hogy mi történt”.

A dokumentumfilm tartalmazza egy Rami nevű férfi beszámolóját, aki a támadás helyszínére utazva több száz embert mentett meg. A rendező elmondása szerint 

Rami szemtanúja volt „meztelen, szétvetett lábú, véres, fákhoz kötözött nőknek” is.

2023 végén Gal Gadot izraeli színésznő az Instagramon osztotta meg gondolatait az üggyel kapcsolatban.

„Október 7-én a világ szemtanúja volt annak, hogy a Hamász valós időben hajtotta végre erőszakos terveit. Az október 7-i támadás után néhány órával felbukkant az első vérfagyasztó videó, amelyen Shani Loukot meztelenül mutogatják és gyalázzák meg büszke támadói” – írta Gadot utalva Shani Loukra, a Hamász által elrabolt német-izraeli tetoválóművészre.

Gadot folytatta: „Két hónappal később azonban a nők még mindig ezeknek az erőszaktevőknek a túszai, és a világ nem nevezte ezt a helyzetet annak, ami: sürgős vészhelyzetnek, amely határozott választ követel”.

Nőként és a nők szövetségeseiként itt a pillanat, hogy cselekedjünk. Arra kérem mindazokat, akik oly sokat tettek a nők jogaiért világszerte – az ENSZ-től az emberi jogi közösségig –, hogy csatlakozzanak ahhoz a követeléshez, hogy a Hamász azonnal engedjen szabadon minden egyes női túszt – nem a nemzetközi közvetítés következő fordulója után, nem egy újabb nap múlva. Ezek a nők nem élhetnek túl még egy pillanatot ebből a borzalomból.”

A dokumentumfilm, a New York Times által végzett alapos vizsgálattal egyetemben arra utal, hogy a Hamász október 7-én többször is szexuális erőszakot követett el. Vannak azonban palesztinbarát aktivisták – közülük sokan az Egyesült Államokban élnek –, akik tagadták, hogy ezek a szexuális támadások valóban megtörténtek.