Vágólapra másolva!
A hét második napja sem telt érdekességek nélkül a sport világában, a szokásoknak megfelelően egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket október 3-áról. Marco Rossi állampolgársági esküje mellett többek között botrányok és a Bajnokok Ligája is szolgáltatott beszédtémát.

A magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi kedden délután – miután kihirdette a keretet az októberi Európa-bajnoki selejtezőkre – letette a magyar állampolgársági esküt. Az ünnepélyes eseményre Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében került sor. Rossin kívül a segítője, Cosimo Inguscio szintén állampolgársági esküt tett.

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a portugál Benficának nem sikerült legyőznie azt az Internazionalét, amely ellen a Guttmann-átok kezdődött 1965-ben, a Real Madrid pedig végül az előre jósolt (természeti) katasztrófát elkerülte Nápolyban. Nyert a Bayern München is, kikapott viszont a Manchester United és az Arsenal. Mutatunk minden érdekességet a keddi játéknapról.

Nem mindennapi jelenetsor játszódott le a Mohun Bagan-Maziya labdarúgó AFC-kupa csoportmérkőzésen: az ausztrál válogatott támadó, Jason Cummings ugyanis kicsit színezni akarta a büntetőjét, nem sok sikerrel. Cummings lövés helyett a tizenhatos vonaláról befutó csapattársának akarta lekészíteni a labdát – ez nem sikerült, a védők fel tudtak szabadítani.

A múlt szerdai, gyirmóti vereség után megköszönték a munkát Jeney Gyulának, a labdarúgó NB II-ben utolsó előtti Ajka vezetőedzőjének. A tréner most elmondta, mik voltak a távozásának körülményei: szidta az elnököt, a játékosait és a bajnokságot is a nyilatkozatában.

Jeney Gyulának viharos körülmények között kellett távoznia Ajkáról Forrás: facebook.com/fcajkaofficial

Az aranylabdás Karim Benzemát, Fabinhót és N'Golo Kantét is a soraiban tudó szaúdi al-Ittihad nem volt hajlandó lejátszani az iráni Szepahan elleni Ázsiai Bajnokok Ligája-mérkőzését egy szoborvita miatt. A focisták addig nem akartak kimenni a játékoskijáróból, amíg a szervezők nem távolítanak el egy szobrot a pálya széléről. Ez azonban nem történt meg, így az al-Ittihad nem állt ki a meccsre, inkább a repülőtér felé vette az irányt.

Szörnyű tragédia érte Josua Tuisovát, aki a franciaországi rögbi-világbajnokság közben tudta meg, hogy meghalt a súlyos betegségben szenvedő, hétéves kisfia, Tito. A fidzsi sportoló úgy döntött, nem megy haza a temetésre, hanem Franciaországban marad, hogy segítse a válogatottját.