Vágólapra másolva!
Számos érdekes esemény történt szerdán a hazai és a nemzetközi sportvilágban, most egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar úszó, Milák Kristóf a múlt héten bejelentette, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Szeptemberig a kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, Zala György segíti az edzéseit, aki most megszólalt Milákról, és elmondta, ő hogyan látja a magyar úszó fizikai és mentális állapotát.

„Nagyon szeretem Magyarországot, sokat köszönhetek a magyar embereknek, ezért az a legkevesebb, hogy én is a helyszínen fogok szurkolni az olasz mellett a magyar atlétáknak is" – így jelentette be Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogy ő is ott lesz augusztusban a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC megkezdte a felkészülést a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságra. A magyar szakember a csapat első edzése után elmondta, hogy talán gonosznak gondolják miatta, de nem akar lusta emberekkel együtt dolgozni. Dárdai egyebek mellett azt is kijelentette, hogy nem fog arról beszélni, hogy a berlini csapatnak azonnal vissza kell jutnia a Bundesligába.

Egy floridai strandon életét vesztette a profi amerikaifutball-liga (NFL) korábbi játékosa, Ryan Mallett. Az Okaloosa megyei seriffhivatal sajtóközleménye alapján a destini strandra többen is kihívták a mentőket, mert a vízben tartózkodó emberek egy csoportja nem tudott kijutni a partra az időjárás hirtelen megváltozása miatt. Végül egy ember kivételével mindenkit sikerült kimenteni a vízből, ám a 35 éves Mallett nem lélegzett, amikor kihúzták, és nem is tudták újraéleszteni. Korábbi csapattársáról a sportág legendája, Tom Brady is megemlékezett.

Tom Brady és Ryan Mallett irányítóként harcoltak a New England Patriots sikereiért Forrás: Getty Images via AFP/2012 Getty Images/Rob Carr

66 éves korában meghalt a Liverpool FC korábbi labdarúgója, Max Thompson, aki 35 éven át volt a klub történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa – számolt be a szomorú hírről a klub a hivatalos honlapján. Thompson az 1973/74-es szezonban, mindössze 17 évesen és 129 naposan a Tottenham elleni 1-1-es bajnokin mutatkozott be a legendás Bill Shankly irányította Liverpoolban, négy nappal a csapat FA-kupa győzelme után.

A labdarúgás világában átigazolási hírek nélkül sem maradt a szerdai nap. Kiderült, hogy Kylian Mbappé ki miatt nem játszik már két éve a Real Madridban, és hogy Szoboszlai Dominik iránt ezúttal melyik angol sztárcsapat kezdett érdeklődni. Hivatalos bejelentésből sem volt hiány: az Arsenal és az al-Ahli is bejelentette a Chelsea egy-egy Bajnokok Ligája-győztes focistáját, de a Tottenham is talált egy nagy fogást, míg az Újpest egy magyar válogatott labdarúgót igazolt.