Vágólapra másolva!
A szerdai nap sem telt eseménytelenül a magyar és a nemzetközi sportvilágban, most ezeket gyűjtöttük össze. Lássuk, mi történt június 21-én, az év leghosszabb nappalján!

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar úszó, Milák Kristóf bejelentette, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Milák meg is indokolta a döntését, amely számára nem párosul semmiféle kétségbeeséssel. A váratlan bejelentésre később reagált a sportoló edzője, Virth Balázs, valamint a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor is.

Milák Kristóf nem fogja megvédeni a Budapesten, tavaly megszerzett vb-címeit Fotó: Csudai Sándor - Origo

Sorsoltak az Európai Konferencia-ligában, amelyben a második selejtezőkörben kapcsolódik be a magyar csapatok közül a Kecskemét, a Debrecen és a ZTE is. A legnehezebb ellenfél a zalaegerszegieknek jutott, míg a másik két klub pontos ellenfele még nem ismert, de kétfősre szűkült a lehetséges riválisok listája.

Az már kedden kiderült, hogy a magyar bajnok Ferencváros a feröeri KÍ Klaksvík ellen kezdi meg a szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, szerdán pedig már a folytatással kapcsolatban tartottak sorsolást Nyonban: eldőlt, ki lehet a második fordulóban a Fradi ellenfele.

Új szabályok bevezetésére készül a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), aminek következtében szigorodnak a szabályok a Forma–1-ben is a rajtprocedúra során. Mindezt Neymar és még néhány híresség miatt vezetnék be, akik a Spanyol Nagydíjon álltak veszélyes helyen az indítás előtt.

Neymar a Spanyol Nagydíjon is főszereplővé vált Forrás: AFP/Josep Lago

A Real Madrid labdarúgócsapatának nyári sztárigazolása, Jude Bellingham a barátnőjét is magával viszi Spanyolországba, a gyönyörű Asantewa Chitty láttán pedig nehéz nem irigyelni a madridi polgárokat miatta.