Vágólapra másolva!
A mezőny legidősebb pilótája, a 36 éves Valentino Rossi nyerte a MotoGP idénynyitó futamát, a Katari Nagydíjat, két Ducati előtt. A vb-címvédő Marc Márquez ötödiknek ért célba.

Meglepetéssel indult a MotoGP-idény: vasárnap este Losailban az előző két vb győztese, Marc Márquez hibázott az első kanyarban, ezért az utolsó helyről kellett a mezőny után erednie.

A Repsol Honda versenyzője helyett így jórészt a yamahás Jorge Lorenzo vívott hatalmas csatát a ducatis Andrea Doviziosóval.

Azonban az utolsó szakaszban Lorenzo lemaradt kicsit, ám Dovizioso így sem nyert: Valentino Rossi rendkívül érett versenyzéssel megkaparintotta az első helyet, noha a Ducati a célegyenesben egyértelműen gyorsabb volt a Yamahánál.

Ez volt Rossi 83. győzelme az elitben és a 109. összesen a vébén Forrás: MotoGP.com

MotoGP, idénynyitó, Katar:
1. Rossi (Yamaha) 42:35.717 perc
2. Dovizioso (Ducati) + 0.174 másodperc
3. Iannone (Ducati) + 2.250
4. Lorenzo (Yamaha) + 2.707
5. Márquez (Honda) + 7.036
6. Pedrosa (Honda) + 10.755

Kieső favoritok, majdnem csoda

A Moto2 futamát Jonas Folger (AGR Team) nyerte Xavier Simeon (Federal Oil Gresini) és Thomas Lüthi (Derendinger Racing) előtt. Két favorit, Simone Corsi és Tito Rabat is kiesett.

A Moto3 versenyt Alexis Masbou (SAXOPRINT Honda) nyerte Enea Bastianini (Gresini) előtt. Az olasz csak 27 ezreddel kapott ki, noha a 21. pozícióból rajtolt.