Vágólapra másolva!
A brit kormány támogatná, hogy a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában legyen egy londoni székhelyű csapat.

"Ez elsősorban a klubtulajdonosok és az NFL döntése, de én közöltem az NFL vezetőivel, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ez megtörténjen, mert nagy lökést jelentene London számára" - mondta szerdán George Osborne brit pénzügyminiszter, miután tárgyalt az NFL illetékeseivel.

A politikus úgy fogalmazott, mind a 32 klub az Egyesült Államokban van, márpedig ezek egyike lehetne londoni, de ez nem egy éjszaka alatt fog megvalósulni, néhány éven belül viszont realitássá válhat.

A 2007 óta megszokott egy, illetve tavaly már két londoni meccs helyett idén már hármat rendeznek a Wembley Stadionban a liga alapszakaszában. Először szeptember 28-án a háromszoros bajnok Oakland Raiders "fogadta" a kétszeres győztes Miami Dolphins együttesét, majd most vasárnap az Atlanta Falcons a Detroit Lions gárdájával csap össze, míg november 9-én a 2016-ig "állandó londoni résztvevő" Jacksonville Jaguars az ötszörös bajnok Dallas Cowboysszal játszik. Osborne arról is beszélt, hogy a hátralévő két idei találkozó egyikére maga is kilátogat majd a fiával.

Az NFL londoni törekvéseiről a mérkőzésszám folyamatos növelésén túl az is árulkodó, hogy a tulajdonosi testület idén olyan szabályt fogadott el, hogy ha az elkövetkezendő időben olyan stadion kapja a Super Bowl rendezési jogát, amelyben NFL-csapat játszik, akkor annak az együttesnek öt éven belül hazai csapatként kell egy meccset játszania Londonban.