Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világbajnokság, a WTCC Japán Nagydíjának első futamán. A második versenyen kiesett.

A Zengő Motorsport magyar pilótája a pole pozícióból indulhatott az első futamon, és a repülőrajtot remekül elkapva elsőként fordult az első kanyarban is. Az első körben Michelisz pályacsúcsot autózott, tehát jobb időt ment, mint a szombati időmérőn.

Néhány kör után már több mint egy másodperces előnyre tett szert Michelisz a Honda saját pályáján, Szuzukában, végül pedig hatalmas, 4,8 másodperces előnnyel nyerte meg a versenyt.

Michelisz nyert Szuzukában Forrás: Zengő Motorsport

Michelisz így nyilatkozott a WTCC hivatalos tévéjének közvetlenül a verseny után: "Szombaton meg tudtunk menteni néhány gumit, így könnyebb volt jól rajtolni. Hihetetlen verseny volt, és nem akarom azt mondani, hogy könnyen nyertem, de tudtam, hogy csak rajtam múlik, hogy győzhetek-e, mert az autó fantasztikus volt. Köszönöm a csapat minden tagjának és a Hondának is."

"Nagyon boldog vagyunk, és az összes magyar szurkoló boldog lehet, mert hihetetlen történelmi sikert arattunk" - kezdte Zengő Zoitán csapatfőnök. "Norbi fantasztikus teljesítményt nyújtott. A Honda képviselői is nagyon örülnek, és nagyon büszkék arra, hogy a Honda a saját pályáján, Szuzukában nyerni tudott. Mi pedig pláne örülünk, hogy mindezt egy magyar csapat egy magyar pilótával, a gyári csapatokénál jóval kisebb költségvetéssel tudta megtenni."

Az idei első, pályafutása harmadik futamgyőzelmét arató Michelisz mögött a brit Alex Macdowell és az idei világbajnok francia Yvan Muller ért célba a második és harmadik helyen.

A második futam nem sikerült ilyen jól, hiszen az állórajtot követően a 10. helyről indult Michelisz összeütközött Mullerrel, és mind a ketten kiestek.

Plusz tartalmak Facebook-oldalunkon