Elektronikusparti-ajánló a karácsony előtti hétvégére

David Guetta, Stadiumx, Dave Martin, Sullivan
A Stadiumx és David Guetta Ibizán a közös fellépés után.
Vágólapra másolva!
Sok-sok koncert mellett most inkább a partikra helyeztük a hangsúlyt. Íme a Koncertblog és a Quart elektronikusparti-ajánlója.
Vágólapra másolva!

december 19. (péntek)

World Is Mine: FEAR, StadiumX – Club Play

Tavaly, alig több mint egy éve igazi üstökösként tűnt föl az elektronikus zene egén a magyar producer- és DJ-páros, a StadiumX, akik hosszabb idő után most Magyarországon játszanak. Beatport-listavezetésük és toplistás David Guetta-remixük után legújabb csapásuk a világ EDM-táncterein a Ghost.

Belépő: 1990–4990 Ft

Az ősszel készítettünk interjút a DJ párossal, amit itt olvashattok.

Feel Good/Signal: Xmas Takeover – A38

Karácsonyi brékoffenzíva készülődik az A38-on. Az előzetes támadásokat az új generáció adja majd a Ninjabreakz égisze alatt ügyködő Kruegerrel, majd a nehéztüzérség jön a huszonöt éve pörgető Palotaival és a számtalan Breakspoll-díjat besöprő Ludmillával. A teljes anihizációról a nemrég még a Stanton Warriorsnak mixelő Dublic ikrek, és a nemrég Major Lazert remixelő B’andre fog gondoskodni.

Belépő: 800 Ft

LavaLava: Borrowed Identity – Lärm

A magyarul Kölcsönkért Személyiség jelentéssel bíró ifjú titán Freiburgból szállítja az ütős minimáltechnót, és óriási tehetségnek is tartják, mert még csak huszonhárom, de hipnotikus szettjeivel a legtöbb kritikusát levette a lábáról. A Berghain után, de még a Fabric előtt ejti útba a Lärmet pénteken. Előtte és utána a LavaLava-rezidensek gondoskodnak a többiről.

Belépő: 1300 Ft

Pure Lust/Nomuri: Madmotormiquel – Nomuri

A saját művészneve kiejtésével sosem bajlódó hősünk többnyire Sebóval közös felvételeivel vette be a slágerlistákat, de most egyedül érkezik Budapestre, és ha egyedül jön, sokkal szélesebb repertoárral készül, hiszen a sikert ugyan a techhouse hozta el neki, ő azért valamikor erősen fogékony volt a bigbeatre, az acidre és a drum'n'bassre is.

Belépő: 1500 Ft

December 20. (szombat)

Népi Papa és a Haverok, születésnapi koncert – Kuplung

Tizedik szülinapját ünnepli a Népi Papa és a Haverok. Mondják bizarrpopnak a zenéjüket, mindenesetre sikamlós és néhol szellemes szövegekkel vágják pofán a rajongóikat, és ismerős dallamokat idéznek zenéjükben. Lesz középkori szex Fenyő Miki taktusaira, szóba kerül a globális fölmelegedés, még talán az urológus is színre lép, és akkor ugye senki sem nagylegény.

Belépő: 800 Ft

Lost Minute #014: Ittetsu – Lärm

A Lost Minute szombati etapjának sztárja a Fuse London japánja, Ittetsu lesz. Nyilván Bernáth Péter és Naga is pakol egy közös szettet a technós, house-os buli szokásainak megfelelően. Szombaton tehát eljő a 14. Lost Minute Szupergála & Karbantartás napja Budapest talán legjobb akusztikájú táncterére.

Belépő: 1300 Ft

Dansmusiq: Pytzek – Toldi

A Toldiba Horvátországból érkezik az est fellépője. A technobuliban a Budapesten már jópárszor megfordult Pytzek tanítja szeletelni a népet. Ő pedig vágja a csínját, ha kiadóját is a délszlávok réteséről, a burekről nevezte el.

Belépő: nincs

Tesla-karácsony: Ott – Tesla Budapest

A psy-os, goás, elektronikus dubot élőben játszó brit Ott leginkább a goás közönség szíve csücske. Ehhez képest tavaly ilyentájt az A38-on, most meg a puccos és nem éppen látogatóbarátságáról elhíresülő, múlt hétvégén nyitott, Kazinczy utcai új hely, a Tesla vendége lesz. Két régi magyar DJ játszik előtte, utána, Tsubi és Görgő.

Belépő: elővételben 2700, helyszínen 3500 Ft

Kenguru 20th Jubilee Fashion Show and Party – Prlmnt

Húsz éve, hogy az extravagáns divattervező, Kenguru színre lépett, amit most nagyszabású nyilvános divatbemutatóval és hajnalig tartó partival ünnepel a volt Szikra mozi épületében kialakított Prlmnt-ben. Kapunyitás este nyolckor, welcome drink fél kilenckor, divat-show kilenctől, majd buli tíztől hajnali ötig, a magyar underground színe-javával, Palotaival, Jirzijjel, Polivel, Supacurtisszel, Vittorio Waxmannel, Weghával...

Belépő: 2000 Ft