A ZX Spectrum álomvilága - Bin Jip-klippremier

Bin Jip videoklip
Vágólapra másolva!
A Bin Jip animációs klipjében megelevenedik Harcsa Veronika gyerekkori képzeletvilága, a feledhetetlen ZX Spectrum számítógéppel együtt.
Vágólapra másolva!

A még idén megjelenő új Bin Jip-lemez friss dalához, a Vickyhez Traser Ferenc készített videót. Ő egyébként a zenekar énekesnőjének, Harcsa Veronikának az unokatestvére, és a klipben nem csak a dalszövegre, hanem közös gyerekkori emlékeikre, képzeletvilágukra is reflektál. A nyolcvanas évek ikonikus technikai relikviái mellett természeti képek is feltűnnek.

A Vicky a zenekar szerdai koncertjén, az A38 Hajón is elhangzik majd, ráadásul különleges verzióban, hiszen aznapi vendégük, Szabó Simon filmrendező is beszáll a dalba. Az Andrew J és Schram Dávid produceri munkájával készült számban megszólal Lantos Zoltán hegedűjátéka is. (Az egész album producere egyébként Andrew J lesz.)

A Bin-Jip a kezdetektől fogva gyakran dolgozik együtt vizuális területről érkező művészekkel, és videóik általában nem megszokott technikával készülnek. Korábban Pater Sparrow, illetve Szabó Levente készített nekik animációs eszközöket is alkalmazó videót, illetve a Kiégő Izzók itthon egyedülálló félgömbvetítést szerkeszetett planetáriumi koncertjükhöz, ami DVD-n és Blu-ray-en is megjelent.