Nem érdekelnek az ellenséges kritikák - Majka a Quartnak

Majka Curtis
Majka és Curtis
Vágólapra másolva!
A múlt héten megjelent Magyar vagyok című klipje kapcsán kapott hideget és meleget is bőven a rapperpáros. Majka válaszolt néhány kérdésünkre az őket ért kritikákkal kapcsolatban. Ők továbbra is azt mondják, mindössze a saját eszközeikkel szeretnék felhívni a figyelmet egy olyan témára, amivel mindennap találkozhat az ember.
Vágólapra másolva!

Miért nyúltatok egy ilyen kényes kérdéshez? Volt saját személyes élmény, ami miatt ez most kikívánkozott belőletek?

Nem személyes élmény ihlette a nótát. Egyszerűen vannak olyan emberek, akik nem munkából, hanem uszításból élnek, és ez a mai világban sajnos nagyon jó biznisznek tűnik. Mindössze erre szeretnénk felhívni az emberek figyelmét.

Mennyire vagytok/voltatok felkészülve az ellenséges kritikákra?

Kurvára nem érdekelnek az ellenséges kritikák.

A sokszereplős klip válogatásába belefolytatok? Ki döntött?

Én válogattam ki a szereplőket egyenként. Mivel az egész az én ötletem volt, szerettem volna, ha sikerül pontosan azt megvalósítani és megrendezni, ami a fejemben volt.

Sok az ismerős arc, a barát, és persze vannak statiszták is a klipben. Velük kapcsolatban tudsz olyanról, vagy meséltek bármit, ami köti őket ehhez a témához?

Sokan sokféle származásúak, pont úgy, mint a 21. századi magyar ember szerintem. Biztos van nekik is sok olyan élményük, ami nem szívmelengető.

Volt olyan, aki a szöveg miatt visszautasította a felkérést?

Nem. Senki. Pont a szöveg miatt jöttek el.

Az első világháborús statisztikákat miért kötötted a hazai diszkriminációhoz?

Mindkét világháborús statisztikát odakötöttem. Ha az ember belegondol, akkor tudja, hogy a világháborúk előzménye a mások általi gyűlöletből fakad. Ahhoz, hogy megégesd a kezed, és nagyon fájjon, először tüzet kell gyújtani. Mi arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy veszélyes mások felbujtása, és undorító, ha mindezt valaki önös érdekből teszi.

A tolerancia és az érett gondolkodásmód hiánya vagy megléte van többségben szerinted ebben az országban?

Én szeretném azt hinni, hogy többen vannak azok, akik jóérzésűek, és nem akarnak elpusztítani embereket csak azért, mert mások. De fel kell szólalniuk, mielőtt baj lesz.

Majka és Curtis Forrás: youtube

A klipben szigorúan vagy elkeseredetten néztek a kamerába? Nem akartátok oldani ezt a feszültséget, valami megoldást kínálni a klip végére?

Nem. Ez a keserves arc a magyarság jelene és múltja. Remélem, hogy 20 év múlva valaki más forgat majd egy olyat, amiben mindenki happy!

Ti mit gondoltok arról, hogy sokan az egészet szimpla marketingnek tartják, és nem a téma reklámkampányának gondolják, hanem Majka–Curtis-PR-nak?

Ez bántó, és éppen ezért reagálni sem szeretnék az ilyen jellegű megnyilvánulásokra.