Vágólapra másolva!
"Michael Jackson, Elton John, Queen vagy az Abba. Csodálom a munkájukat, és inspirálódom is belőlük" – DJ Antoine a Quartnak.
Vágólapra másolva!

A DJ-k megjelenése és szerepe teljesen megváltozott az elmúlt évek során. Néhány évvel ezelőtt még egy klub kis sarkában rakta fel a DJ a szettjét, napjainkban pedig már a fesztiválok hatalmas színpadán foglal helyet – a középpontban. Így lesz ez ma este a Campus fesztiválon is, ahol DJ Antoine a mai nap legjobban várt fellépője. Bár első lemeze 1998-ban jelent meg, nemzetközi pályára csak a "Welcome to St. Tropez" című slágerével léphetett a svájci lemezlovas. Hálás a sorsnak, hogy ennyit utazhat a világban. Fellépett már Dél-Amerikában, Ázsiában, Dél- és Kelet-Európában, ma este pedig nálunk csápoltatja a fesztiválozókat.

Melyik fellépésedre vagy a legbüszkébb?

A legkiemelkedőbb fellépésem a születésnapomon volt, 2013. június 23-án, Bécsben 80 000 ember előtt. Leírhatatlan érzés annyi emberrel együtt bulizni. Mindannyian feltartják az öngyújtójukat, a lámpásaikat, és csak a fények tengerét látod – hihetetlen!

Hogyan áll össze az anyagod, sokat dolgozol a kompozíciókon?

Sokat inspirálódom a rengeteg utazás során, hatással vannak rám a különböző zenei kultúrák, és ezt igyekszem összegyúrni a zenei stílusommal. Teljesen máshogy végződik egyik vagy másik kompozíció, lehet rövid, de hosszú folyamat is. Néha van olyan, hogy – a stúdió partneremmel Mad Markkal – már két nap alatt tökéletesítünk egy új számot, vokállal együtt, de van olyan, hogy heteket dolgozol egy dalon, mégsem leszel vele elégedett soha. Az alkotásban az a legfontosabb, hogy legyen rá időd, és engedd szabadjára az elméd és a kreativitásod.

A „Light it up”-ot is Mad Markkal együtt készítettétek. Ez a dal a legendás ’85-ös „Tarzan Boy” című számra hajaz a Baltimorától. Honnan származik az ötlet?

1985-ben tinédzserként nagyon sokszor meghallgattam a Tarzan Boyt olaszországi nyaralásunk során. A stúdiós felvételek alkalmával, visszaemlékeztem erre a számra, így spontán jött az ötlet, hogy belekeverjem a refrént, és jól hangzott.

DJ Antoine Forrás: Origo

Szereted a 80-as évek zenéjét?

Hogy őszinte legyek, nem sűrűn hallgatom a 80-as évek zenéjét. De volt néhány nagyszerű előadó, akik igazán kiemelkedőek a zenei történelemben, mint Michael Jackson, Elton John, Queen vagy az Abba. Csodálom a munkájukat, és inspirálódom is belőlük. Egyszer elterveztem, hogy lesz egy dal, amin Lionel Richie is közreműködik.

Mitől jó a klubzene? Egy DJ szempontjából mi számit jó bulinak?

A klubzene elfeledteti az emberekkel a problémáikat, hogy csak élvezzék a pillanatot és a bulit. A DJ szempontjából az lenne a cél, hogy a közönség boldog legyen, és egy felejthetetlen éjszakában legyen része.

Állandó műsorral turnézol?

Nem, minden alkalommal mást játszom, kivéve az intrót. A legfontosabb, hogy lásd és érezd az embereket az előadás alatt. Ezért úgy döntöttem, hogy spontán leszek, és attól függ, mit játszom, hogy milyen hangulata lesz a közönségnek. Ezzel pozitívan tudod őket befolyásolni, hogy kíváncsiabbak legyenek, sikítozzanak, és érezzék jól magukat. Így lesz különleges a műsor a közönségem számára.

DJ Antoine Forrás: Origo

Lesz új albumod ősszel. Milyen lemezt várhatunk?

Ami azt illeti, épp most fejezzük be az utolsó számot az új albumról – „DJ Antoine – We are the party” –, ami elsőként augusztus 29-én jelenik meg Svájcban, Németországban, Ausztriában és Olaszországban. Hogy őszinte legyek, nagyon sokat dolgoztunk rajta, és a végeredmény nagyon sokféle szám, énekes, stílus – a deep house, updown beats, nyárias-frissítő dallamok és a nagyon új és rendkívüli zenei kísérletek – ötvözete lett. Szerintem a rajongók nagyon meglepődnek majd a készterméken, de örülni fognak.

Hogyan zajlik egy normális napod, amikor nem dolgozol?

Nagyon ritka, amikor nem dolgozom – igazi munkamániás vagyok. Általában hétfőn szoktam kikapcsolódni egy zsúfolt hétvége után, de ezen a napon hozok meg fontos döntéseket is. Vállalkozóként 12 beosztottal, DJ-ként és egyben producerként, el tudod képzelni, hány projekttel kell foglalkozni. Az egyedüli nyugodt időszak a nyaralás, amikor van egy kis időm pihenni, élvezni a családommal töltött időt és kikapcsolni a mobilom.