A Belmondo frontembere saját dalával reagált a tüntetésekre

Czutor Zoltán: "Életem minden szakaszával elégedett vagyok", kultúrcsemege, édes hazám
Vágólapra másolva!
Talán nem véletlen, hogy szinte a tegnapelőtti tüntetéssel egy időben jelent meg a Belmondo frontemberének dala, az Édes hazám, ami a hazai helyzetre kíván reagálni. 
Vágólapra másolva!

Czutor Zolit legtöbben a Belmondo zenekarból ismerhetik, holott a korábban évekig a Nyers nevű zenekar frontembere volt, számtalan színházi előadás, film, reklám zeneszerzője és szövegírója. 2011. decembere óta az Artisjus vezetőségi tagja, ahol a hazai szerzők jogainak védelmében tevékenykedik. A többszöresen díjazott zenész egy ideje már a legújabb szólólemezén dolgozik, amit tervei szerint január végén adna ki. Valószínűleg nem véletlen, hogy az albumról elsőként kikerülő Édes hazám című dal a tegnapi tüntetésekkel egy időben jelent meg a világhálón és az előadó Facebook-oldalán.

Czutor Zoli saját himnusza

A különösen szövegben erős dal a jelenlegi magyar helyzetre kíván reflektálni, melyet a zeneszerző hivatalos oldalán így kommentált: „Én nagyon aggódom a hazámért. És egyáltalán nem azon tengelyek mentén képzelem el a jelenben, sőt, a jövőben való gondolkodást sem, mint amit jelenleg látok a köz (különös tekintettel felelős vezetőink) gondolkodásában és törekvéseiben. Bár csak jövőre terveztem, de ma este mégis közreadom az én üzenetemet, saját himnuszomat. Egy egyszerű dalban összefoglalva, amit nekem Magyarország jelentett és jelent. Megtiszteltek, ha meghallgatjátok.“