Michael Bublé megérkezett Budapestre!

Michael Buble
Vágólapra másolva!
Korunk egyik legkeresettebb és talán legjobb előadója vasárnap koncertezik a Budapest Sportarénában.
Vágólapra másolva!

Brazíliából Budapestre

Senki ne pattanjon fel a kanapéról, a buli telt házas, jegyet már hónapok óta nem lehet kapni az eseményre, maximum a feketepiacon. Van azonban jó hír azoknak, akik nem jutottak már belépőhöz, vasárnap este percről percre tudósítunk az arénából, figyeljétek az Origo címoldalát.

Bublé a tavalyi lemezét a To Be Loved albumot turnéztatja, és épp egy kisebb szünet után itt nálunk, Budapesten folytatja a világjárást. Családjával együtt érkezett ma délben Magyarországra, így talán még egy kis városnézésre is marad ideje, amiről úgyis értesülünk majd az Instagramján.

Michael Bublé most vasárnap lép fel először Budapesten. Forrás: Live Nation

Több mint 24 órán át építik be a két különböző színpadot, a hatalmas kivetítőfalat és az óriási lámpaparkot az arénában. A szervezők szerint pirotechnika, konfettiágyú és speciális effektek is a show részét képezik. Na, meg az új lemez, amin már négy dal szerzésében vett részt Bublé, ez pont kétszer annyi, mint a korábbi albumán.

A zseniális előadásairól egyre híresebb Naturally 7 kezdi az estét, Bublé pedig várhatóan egy órával később, 21 órakor áll színpadra 13 fős kísérőzenekarával.

80 hétig a Billboard élén

Első lemeze – ami a saját nevét viseli –, 2003-ban jelent meg, és óriási siker volt: az egész világon bekerült a Top 10-be. A második lemez viszont már tagadhatatlanul a nagy áttörés volt a karrierjében, az It's Time 80 hétig vezette a Billboard Jazz listáját.

2007-ben jelent meg a Call Me Responsible, amin már nemcsak feldolgozásokat hallhatunk, hanem két saját szerzeményt is. De nem szabad megfeledkezni a karácsonyi lemezéről sem, amin a legnagyobb – a rádiók által unalomig játszott – karácsonyi dalokat dolgozta át.

A To Be Loved producere Bob Rock volt, a felvételek pedig Vancouverben és Los Angelesben készültek. Ezen a lemezen négy vadonatúj szerzemény is helyet kapott. Az After All-t fiatalkori kedvencével, Brian Adamsszel írta, aki Londonban fel is lépett Bubléval.

//videa.hu/videok/zene/michael-buble-and-bryan-adams-NHOHy7Emhxo30yi3

A saját dalok mellett ismét került Bee Gees-feldolgozás a korongra, és találhatunk még Dean Martin-, Jackson 5- és Elvis Presley-slágereket is. A lemez igazi különlegessége azonban a duett Reese Witherspoonnal. Korábban sokszor nyilatkozta, hogy ő Kathy Perryt vagy Lady Gagát szerette volna felkérni egy közös duettre, a menedzsere azonban bedobta Witherspoont, és azonnal megszületett a döntés, hogy vele énekli Frank és Nancy Sinatra Something Stupid-ját. Reese Witherspoon nyilván A nyughatatlanban nyújtott színészi és énekesnői alakításával hagyott nyomot Bubléban.

Michael Bublé To Be Loved című lemezét mutatja be Budapesten. Forrás: Live Nation

Változó setlist

A koncertműsorban nem csupán lemezein található klasszikusabb műfajú sikerei csendülnek fel, hanem városról városra tucatnyi dalból variál, méghozzá újabb meglepetéseket, többek között a U2, a Backstreet Boys, a Daft Punk vagy Pharrell Williams slágereiből válogat. Mindemellett pedig rengeteget beszél a közönséghez. Igazi showman, többször énekelt már rajongójával az első sorból, de arra is volt már példa, méghozzá Kölnben, hogy a koncert végén lerakta a mikrofont, kivette a fülesmonitort, majd elképesztő hangerővel előadta a Song For You-t. Meglepő élmény volt, hogy Bublé hangosítás nélkül beénekelte a 20 ezres csarnokot, a közönség döbbent, néma csendben hallgatta, a végén pedig felállva, óriási ovációval ünnepelte a sztárt, aki még a világ egyetlen pontján sem okozott csalódást a közönségének.