Budapesti találkozás Bob Marley-val - megvannak a jegynyertesek

Vágólapra másolva!
Január vége és február eleje a világ minden pontján Bob Marley születésnapjának jegyében zajlik. A hazai reggae-élzenekar, a Ladánybene 27 tagjai az épp európai turnén lévő Tosh Meets Marley produkciót hozzák el vasárnap az A38 hajóra. A zenészek egytől egyig a két reggae-isten zenekarából kerültek ki. Megvannak a jegynyertesek.
Vágólapra másolva!

Évről évre hatalmas koncerttel tiszteleg a világ reggae-király emléke előtt, a magyar színhely ezúttal az A38 hajó.

Idén az Európában turnézó Tosh Meets Marley produkció meghívásával a lehető legautentikusabb előadásban hallgathatjuk meg Marley és Tosh ismert dalait, hiszen a fellépő zenészek szinte egytől egyig a Wailers, vagy Peter Tosh zenekarának tagjai voltak.

Érdekes dolog egymás mellé állítani a két stílusvezető zenét, hiszen nézeteik a reggae-ről, de a showbizniszről sem voltak közösek.

Bob Marley az egész világ számára eljuttatta a reggae-t és a rasztafarianizmus gondolatait, és Jamaica elsőszámú exportcikke lett. Peter Tosh kiválásának egyik oka, hogy ebben a világkarrierben nem akart részt venni, nem akart eleget tenni kiadók és turnészervezők igényeinek, a saját kedve szerint szerzett zenéket, és akkor koncertezett, amikor megérett benne a szándék. A most Budapestre érkező zenészek ezeket a mozgásokat testközelből követhették.

Így a névadó Fully Fullwood is, aki a világ egyik legismertebb és legfoglalkoztatottabb reggae-basszusgitárosa., szervezője és vezetője a Soul Syndicate Bandnek, alapítótagja Tosh zenekarának. Ráadásul az ígéret szerint új lemezéről, a Fully Loaded-ről is bemutat egy-két szerzeményt.

Junior Marvin gitáros 1977-től a Wailers Band tagja, bluesos, dzsesszes játékával különleges színt adott Marley zenéjének, neki köszönhetjük a No Woman, No Cry gitárszólóját is. A ritmusgitárt a Fullyhoz hasonlóan Soul Syndicate-alapító Tony Chin kezeli.

Jawge Hughes zenésztársai szerint fantasztikus és sokoldalú reggae-billentyűs. Egyaránt otthonosan mozog a tempós skazenében, a onedrop-rootsreggae-ben és a dancehall stílusban. A Fully Fullwood Band és a Tosh Meets Marley Tour egyik mozgatórugója.

Anna Fisher és a Fully Fullwood Band

A Tosh Meets Marley Tour budapesti állomásán a házigazda egyáltalán nem meglepő módon a Ladánybene 27 lesz. Koncertjük főleg a legfrissebb Babylon Cirkusz albumon megjelent számokból fog állni.

Forrás: [origo]
A Tosh Meets Marley zenészei

Az Lb27 csapat azt mondja: "Ez az este egy zenei ünnep, zenés megemlékezés lesz. Együtt gondolunk majd, Marley-re Toshra és a nemrégiben elhunyt Lucky Dube-ra." A warmupról az Lb Reggae Sound System, azaz Áfonya, Rastamás, Tb Homelock gondoskodik majd.