Deutsch: rosszabb Budapest, mint 1990-ben

Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás, a Fidesz budapesti elnöke szerint Demszky Gábor nem számolt el az elmúlt 12 évvel a fővárosiaknak. A Fidesz szerint Budapest rosszabb állapotban van, mint 1990-ben volt. Katona Kálmán, a párt listavezetője kampányának tapasztalatairól beszélt a párt szerda délelőtti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás az elmúlt 12 év történéseit elemezve közölte: 70 ezerrel csökkent a BKV járművein a férőhelyek száma. Emellett a fővárosi költségvetésben felére csökkent a BKV támogatása az 1990-esnek. Kiemelte a kaotikus parkolási rendet és a romló közbiztonságot csakúgy, mint a fokozódó környezetszennyezést.

A Fidesz budapesti elnöke szerint az elmúlt három ciklusban 300 ezer budapesti - napi 16 család - hagyta el a várost, és költözött ki az agglomerációba. Köztük volt maga Demszky is. Deutsch szerint ez is bizonyítja, hogy az eddigi főpolgármester szerint sem élhető már a főváros. A politikus a főpolgármsetrerre értve kijelentette: "ha már regyszer elköltözött mennie is kell". Szerinte 12 év alatt egyetlen fővárosi beruházást sem történt a minimálisan elvárható útfelújításokon kívül.

Az ellenzéki párt képviselője ismét azzal vádolta az SZDSZ jelöltjét, hogy közpénzekből kampányol. Példaként említette a Fővárosi Dugó című kiadványt, illetve a BKV szeptemberben indult reklámkampányát, melyben szerinte Demszky kampányszövege jelenik meg. Deutsch megemlítette a korrupciógyanús fővárosi közbeszerzéseket és a főpolgármester volt kampányfőnökének PR-cége kapta megbízásokat.

A politikus szerint a főpolgármester nem számolt el ezekkel a problémákkal a budapestieknek. Deutsch szerint október 21-én Demszky sokkal rosszabb állapotban adja majd át Budapestet a következő vezetésnek, mint ahogy átvette 1990-ben.

Katona Kálmán, a Fidesz fővárosi listavezetője a kerületekben tett látogatásai során gyűjtött tapasztalatokról számolt be. Céljaik között említette többek között a tömegközlekedés fejlesztését, egy új híd felépítését, az M0-ás körgyűrű bezárását, egy új hulladékégető felépítését, az egységes parkolás bevezetését és a lakótelepek lakóparkokká történő átalakítását. Katona szerint a lakosok pozitívan fogadták programjukat. Hozzátette: örömmel látták, hogy terveik a főpolgármester-jelöltek programjában is szerepel.