Hagyd, hogy megtörténjen!

Vágólapra másolva!
Az Orgazmus Service trénerei, dr. Tóth Emese és Lengyel Sándor az olvasók szexuális problémáira válaszolnak. Többek között olyan témákról írnak, hogy a női fogamzásgátlók mikorra fejtik ki a hatásukat, hogy minden nő képes-e többféle orgazmusra, vagy hogy miért lehet az, hogy egyes nők nem jutnak el a csúcspontra.
Vágólapra másolva!

Szeretném tudni, hogy a nők havi ciklusának melyek a legveszélyesebb időszakai a megtermékenyülés, teherbe esés szemponjából. A női fogamzásgátlók szedésük kedete után mikor kezdenek el hatni, és mikorra fejtik ki a hatásukat?

A teherbe esés a cikluson belüli félidős tüszőrepedés időpontja körül a legvalószínűbb. Azért körül, mert a hímivarsejtek néhány napig nemzőképesek maradnak a női szervekben is. A rendkívüli peteérés vagy a ciklus eltolódása miatt azonban máskor is lehet peteérés, ezért a többi nap sem biztonságos.

Egy hónapos tablettaszedés után, azaz a második hónaptól jelent biztonságot. Gyermeket pedig legalább háromhavi tabletta-szünet után lehet vállalni.

* * *

Én 13 éves vagyok, és nagyon tetszik egy lány. Hogyan tudhatnám meg, hogy én is tetszem-e neki?

A fiatal lányok gyakran elzárkóznak a fiúk kezdeményezése elől, ilyenkor nehéz őket megközelíteni. Számolni kell azzal, hogy hirtelen mondanak nemet, utána pedig megbánják ezt. Ezt nem érdemes kockáztatni elsietett lépésekkel, mert mindkettőtöknek nagyon kellemetlen lenne.

A lányok a kedves és figyelmes srácokat szeretik. Akikről úgy érzik, hogy törődnek velük és megértik őket. Ezért jól figyeld meg őt titokban, és amikor ötleted van, akkor tedd meg. Kapcsolódj az életéhez. Ez a kapcsolat tartalmazzon hiányérzetkeltő elemeket is, ezért az életedet éld tovább természetesen, mintha mi sem történt volna. Időnként pedig meglepheted azzal az érzéssel, hogy már megint észrevettél valamit, amit mások nem. Például adsz neki zsebkendőt, megkínálod innivalóval, szóval hétköznapian egyszerű dolgokat művelsz. Ez nem gyanús, nem bizonyítja, hogy akarsz tőle valamit.

Közben légy kedves más lányokkal is, beszélgess velük, és ha látja, mosolyogj oda váratlanul. Általában tehát a szemed sarkából figyeld, ne nyíltan. Tudd meg másoktól, amit tudni lehet. Szólítsd meg és gratulálj neki, hogy hallottad, milyen jó eredményt ért el valamiben. Vagy kérdezd meg, hogy igaz-e, hogy bántja valami, mert látod rajta.

Mielőtt ezt megteszed, tájékozódj az ízléséről, és dobd fel magad néhány új aprósággal: új illat, sál, sapka stb. Amitől nagyobb önbizalmad lesz, és azt is megfigyelheted, hogy észreveszi-e, tetszik-e neki. Ezután jöhet a szülinapja és a névnapja, és még néhány alkalom, amikor valami csekély ajándékkal lepheted meg. Ezt tedd négyszemközt vagy egy közös barátnőtökkel, ha van ilyen, együtt kapjon ajándékot. A sorrenden is lehet bonyolítani a szituációt.