Sziklaomlás végzett egy túrázóval az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Egy túrázó meghalt a Whitney-hegy közelében múlt hét vasárnap az Egyesült Államokban, miután egy sziklaomlás következtében lezuhanó szikla eltalálta. Egy héten belül ez volt a harmadik halálos kimenetelű baleset Kalifornia legmagasabb hegycsúcsa közelében - közölték az amerikai hatóságok.
Vágólapra másolva!

A túrázó a Lone Pine Creek túraösvény északi ágán járt, amikor egy szikla rázuhant és súlyosan megsebesítette - közölte az Inyo megyei seriff hivatala.

A kutató-mentő csapatok helikopterrel a bejelentést követően azonnal a helyszínre érkeztek, majd egy hegyimentőt leeresztettek a baleset helyszínére, viszont a gyors és szakszerű segítség ellenére a túrázó belehalt sérüléseibe - közölte a seriffhivatal.

 

Egy héten belül ez volt a harmadik halálos kimenetelű baleset a Whitney-hegy térségében.

Előző hét csütörtökön két eltűnt túrázó holttestét találták meg a Mount Whitney északi részén. Az áldozatokat a 28 éves Andrew Niziol és a 29 éves Patty Bolan néven azonosították - írja a Patch.

A Whitney-hegy az Egyesült Államok egyik legmagasabb hegye, a hatóságok szerint évente több mint 25 000 túrázó igyekszik feljutni a csúcsára - írja a Fox News.