Krokodiloktól mentette meg ikertestvérét egy nő, most kitüntették

Vágólapra másolva!
Példamutató bátorságáért kap kitüntetést az a brit nő, aki három évvel ezelőtt megmentette ikertestvére életét egy krokodiloktól hemzsegő tóban.
Vágólapra másolva!

Az esetről az Origo is beszámolt, 2021 júniusában Mexikóban nyaralt az akkor 28 éves ikerpár, de egy kontár idegenvezető miatt egyikük csaknem meghalt. A történtek után felszívódó turistavezető ugyanis nem vett figyelembe, hogy egy olyan lagúnába vezeti a csoportját, ami hemzseg a krokodiloktól - a lányok úgy tudták, hogy biztonságos a víz, a krokodiltámadás pedig egy éjszakai fürdőzés alatt történt. 

A lányok egyike, Melissa súlyosan megsérült, a hasát és a lábát harapta meg az egyik hüllő, vérmérgezést kapott, hetekig mesterséges kómában tartották, míg felépült.

Életét annak köszönheti, hogy testvére, Georgia többször fejbe vágta az állatot, noha közben ő is megsérült.

Bátorságáért most megkapta a King's Gallantry Medalt, amit olyan civilek kapnak meg, akik példamutató bátorságról tesznek tanúbizonyságot. Georgie Laurie a BBC-nek azt mondta, nem számított a kitüntetésre, megdöbbent, amikor megkapta az erről szóló levelet. A három évvel ezelőtt történtekről azt mondták, minél több idő telik el, annál valószínűtlenebb az egész, bár horrorfilmre emlékeztet, mégis az életük része lett.