Felszállás közben lezuhant egy repülőgép Szenegálban, rengetegen megsérültek - videó

utasszállító,Szenegal,kifutópálya,túlfut
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Egy Boeing 737-es típusú repülőgép túlfutott a kifutópályán és lezuhant felszállás közben a szenegáli Blaise Diagne repülőtéren csütörtökön hajnali 1 óra körül.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült a levegőben tartani egy Boeing 737-es utasszállítót csütörtökön hajnali 1 óra körül. Az utasszállító túlfutott a kifutópályán és felszállás után lezuhant a szenegáli Blaise Diagne repülőtéren

 - számolt be róla az ABC News. A fedélzeten 78 utas tartózkodott, teljesen megrémülve hagyták el az égő gépet - ezt már a Daily Mail írta. A legfrissebb hírek szerint nincsen arra utaló jel, hogy a Boeing okolható a balesetért.

Az utasszállító súlyos károkat szenvedett, a mentőcsapatok azonnal kiürítették azt. 

Tizenegyen megsérültek, köztük négyen súlyosan.

A TransAir által üzemeltetett Air Senegal járat a szomszédos Maliba, Bamakóba tartott szerdán éjszaka 78 utassal, két pilótával és négy légiutas-kísérővel. 

A sérülteket kórházban ápolják, a többieket egy szállodába vitték. A Boeing egyelőre nem válaszolt az Associated Press kérdésére.

Februárban a vilniusi reptéren csúszott le a kifutópályáról egy repülőgép, rövid ideig a füvön át haladt. Nem sokon múlt egy újabb tömegszerencsétlenség. Panamavárosban 2022-ben történt meg ugyanez. Indonéziában 2010-ben mintegy húsz ember sérült meg, amikor leszállás közben lecsúszott a kifutópályáról egy utasszállító gép. A repülő egy közeli folyómederben állt meg és darabokra tört. A baleset ködös, esős időben történt. Az NFL-es Minnesota Vikings repülőgépével is ez történt, a játékosok órákon át nem tudták elhagyni a repülőt, mégpedig azért, mert nem volt a repülőtéren olyan magas lépcső, ami felért volna az ajtókig.