Tengeren lebegő hajóról készített képet egy görög fotós - fotó

délibáb,Görögország,fotó,hajó,lebeg
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Hihetetlen pillanatot örökített meg egy fotós Görögország partjainál. A képen úgy tűnik, mintha egy hatalmas teherszállító hajó lebegne a levegőben. A tengerparton sütkérezők sem tudták levenni a szemüket az Achielleas nevű vízijárműről.
Vágólapra másolva!

Elképesztő optikai csalódást örökített meg egy fotós a görög tengerparton nemrég. A kép egy hatalmas hajót ábrázol, ami úgy tűnik, mintha lebegne a levegőben

 - írta meg a The Sun. Az Achilleas nevű teherhajó látszólag a horizont felett lebegett, amikor éppen egy szigetre tartott.

A görög fotós, Nontas Kalogiann által készített fotót 

a délibáb jelenséggel lehet magyarázni, ami akkor jön létre, amikor a nap felmelegíti a légkört akár a szárazföld, akár a tenger felett.

Ennek során egy réteg melegebb levegő kerül a hideg levegő réteg tetejére, a hajó fénye elhajlik, és a színek összeolvadnak.

Ahhoz, hogy ez megjelenjen, megfelelő légköri feltételek szükségesek. Bár a jelenség a szárazföldön is előfordulhat, a tengeren gyakoribb, mert a víz elősegíti a szükséges hideg levegőréteg kialakulását.

Készültek meghökkentő felvételek vadlovakról is, amik úgy tűnnek, mintha a vízen járnának. Rengeteg hétköznapi fotón van bámulatos optikai csalódás, némelyiken hátborzongató dolgokat is látni

Most pedig csak nézzen maga elé nyugodtan! Ha ön is kukacokat lát a szeme előtt, elmagyarázzuk, mi ez pontosan.