Hároméves gyerek talált dinoszaurusz-lábnyomokat Angliában

Vágólapra másolva!
Egy lelkes férfi, Steve az angliai Irchester Country Parkba vitte a hároméves unokáját, Codyt, ott találtak egy szokatlan alakú szikladarabot, ami félig a földben volt. A londoni Természettudományi Múzeum szakértői megerősítették, hogy a lelet egy dinoszaurusz lábnyoma. Feltételezik, hogy az egy hat méter hosszú megaloszauruszhoz tartozott.
Vágólapra másolva!

"Egy férfi és a hároméves unokája bebizonyították, hogy éltek dinoszauruszok a Földön" - írja a BBC

A lelkes gyűjtő, Steve az angliai Irchester Country Parkot kutatta éppen a hároméves unokájával, Codyval, amikor egy szokatlan alakú követ találtak, ami félig a földben volt. A londoni Természettudományi Múzeum szakértői megerősítették, hogy a lelet egy dinoszaurusz lábnyoma. Feltételezik, hogy az egy hat méter hosszú megaloszauruszhoz tartozott.

Ez annak eredményeként jött létre, hogy egy dinoszaurusz lábnyomot hagyott a puha talajban, amely azután fokozatosan megtelt üledékkel

- mondta a nagypapa.

2019-ben Kínában bukkantak dinoszaurusz-lábnyomokra, de egy ausztrál kisvárosban is találtak leleteket. Ott ezektől várják a turizmus fellendülését. Egy utahi természetvédelmi terület látogatói pedig egy közeli tóba dobálták a dinoszauruszok mészkőben fennmaradt 200 millió éves lábnyomait. Portugáliában egy nyolcvan négyzetméteres területen 17 különböző csapás mentén legkevesebb száz lábnyomot találtak lisszaboni kutatók.