Nagy a baj: Oroszország és Izrael a háborúról tárgyal

Vágólapra másolva!
Az orosz és az izraeli biztonsági vezetők telefonon tárgyaltak a közel-keleti helyzet eszkalálódásával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi közel-keleti eszkaláció volt a középpontjában Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára és az izraeli nemzetbiztonsági tanács vezetője, Csacsi Hanegbi telefonbeszélgetésében – közölte az Orosz Biztonsági Tanács sajtószolgálata.

"A közel-keleti helyzet eszkalálódásával összefüggésben Patrusev megjegyezte, hogy a konfliktus további súlyosbodásának megakadályozása érdekében minden fél részéről önmérsékletre van szükség. Hangsúlyozta, hogy 

Oroszország ragaszkodik ahhoz, hogy a nézeteltéréseket kizárólag politikai és diplomáciai eszközökkel rendezzék 

- áll a közleményben.

irán, izrael, drón
Iránból kilőtt rakéta Izrael északi része felett 2024. április 14-én hajnalban
Fotó: Atef Szafadi

Április 13-án este Irán több tucat drónt és rakétát lőtt ki Izrael felé, válaszul a Tel-Avivból „ismételt bűncselekményeknek” nevezett támadásokra, beleértve az iráni damaszkuszi nagykövetség konzuli irodája elleni támadást, amelyet Izraelnek tulajdonítottak. Teherán közölte, hogy izraeli katonai létesítményeket vettek célba. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) azt állította, hogy az Izraelre kilőtt közel 300 lövedék 99 százalékát elfogták. Izrael nem számolt be halálos áldozatokról vagy súlyos sérültekről, de közölte, hogy a Nevatim légibázison kisebb károk keletkeztek - írja a TASZSZ.