Hihetetlen: zöld színű kutyakölyök született Floridában - fotó

Vágólapra másolva!
Egy golden retriever kölyökkutya zöld színű szőrzettel jött világra. A gazdája elmondta, hogy habár kisebb, mint testvérei, a furcsa külseje ellenére teljesen egészséges.
Vágólapra másolva!

A golden retriever egy skót eredetű, középtermetű elhozó vadászkutya, ami kedves, barátságos természete miatt a városlakók körében is népszerű háziállat. Carole DeBruler, a floridai Pensacolában található Golden Treasures Kennel tulajdonosa nem sokkal a születésük után kezdett képeket és videókat posztolni a kiskutyáiról, mivel a Shamrock névre keresztelt golden retriever kölyökkutya zöld színű szőrzettel jött világra.

A kutyatenyésztő elmondta, hogy Shamrock teljesen egészséges.

A kölyökkutya március 3-án született és egy március 26-án megosztott TikTok-videóval lett híres, amiben a tenyésztő a kiskutya egyedi színét magyarázza. A videót már több mint 8 milliószor néztek meg. DeBruler elmondta, hogy Shamrock "szerencsésen született", és hogy az egyedi színe annak köszönhető, hogy még az anyaméhben a kiskutya epéje biliverdint választott ki, és ez festhette meg a szőrzetét. Bár először megijedtek a kutya gazdái, de miután utánajártak a furcsa jelenségnek már megnyugodhattak.

Annak ellenére, hogy Shamrock valamivel kisebb, mint a testvérei, boldog és egészséges

 - mondta DeBruler. Néhány héttel a születése után a kutya zöld színe elkezdett el halványabb lenni. Shamrock és testvérei angol krémszínű golden retrieverek, ami azt jelenti, hogy a szőrzetük a golden retrieverek színskálájának a fehérebb végén van. A Fox News Digital elérte a kutyák gazdáját, aki elmondta, hogy a golden retriever fajtastandardja szerint a kutya szőrzete "sűrű, csillogó, különböző árnyalatú aranyszínű" és az ugyanabban az alomban született golden retrieverek akár többféle színűek is lehetnek.

De a zöld szín nem szerepel a színskálán

- viccelődött a tenyésztő.

Különösen a fiatal generációk számára jelenthet újszerű élményt és felelősségteljes döntést egy kutyatárs bevonása az életükbe és, hogy felkészültek lehessenek ingyenes oktatóanyagok érhetők el a témában. Az ELTE kutatói szerint a kutyák segítségével többet tudhatunk meg az öregedésről és az elmeműködésről. Április közepén visszavonult a híres vakvezető kutya, aki több mint 300 kölyökkutyának adott életet, és ahogy az Origo is beszámolt róla, Bark Air néven pedig elindul az első légitársaság kutyáknak.