Csődeljárás alá került Nagy-Britannia egyik legnagyobb üvegezéssel foglalkozó cége

Vágólapra másolva!
Csődeljárás alá került Nagy-Britannia egyik legnagyobb üvegezéssel foglalkozó cége. Most vevőt keresnek az Everestre, hogy a vállalat mintegy 350 alkalmazottjának minél több munkahelyét megmentsék. A több mint egy évtizede a Jon Moulton-féle Better Capital tulajdonában lévő Everest a ReSolve céget kérte fel, hogy lépjen fel az érdekükben.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britannia egyik legnagyobb dupla üvegezéssel foglalkozó cége csődeljárás alá került, így a fizetőképtelenségi szakértőknek több száz munkahely megmentéséért kell harcolniuk.

A Sky News értesülései szerint az Everest, amely több mint egy évtizede a neves üzletember, Jon Moulton befektetési cége, a Better Capital tulajdonában van, a héten csődöt jelentett.

A folyamat lebonyolításával a ReSolve szakmai szolgáltató céget bízták meg.

Források szerint most azzal foglalkoznak, hogy vevőt találjanak az Everestre, hogy a vállalat mintegy 350 alkalmazottjának minél több munkahelyét megmentsék.

A potenciális ajánlattevők között várhatóan lesznek külső befektetők, valamint iparági szereplők is. Moulton, City Bank egyik legismertebb szakértője évek óta a Better Capital felszámolását végzi, és az Everest egyike a kevés megmaradt befektetéseinek - írta a Sky.

Csődhullámok világszerte

Jelentős veszteséget szenvedett a strapabíróra tervezett mobilok piaca, január elején szárnyra kapott pletykákat megerősítve februárban csődöt jelentett a brit Bullitt. A magyarázat szerint a rendkívül komoly piaci verseny jelentette a vesztét, nem bírta a Samsunghoz hasonló márkák nyomását.

Februárban arról is beszámoltunk, hogy fizetésképtelenné vált, ezért csődeljárást kezdeményezett maga ellen a Ted Baker ruházati üzletlánc. A vállalat több száz üzlete van a világon, minden földrészen.

Hatalmas csődhullám sújtja az Egyesült Államokat is. A magas banki kamatok, a szigorúbb hitelezési előírások és a pandémia idejéből származó háttérintézkedések folyamatos kifutása miatt 18 százalékkal emelkedett tavaly a bejelentett amerikai csődök száma, de a fizetésképtelenségi ügyek száma így is jóval a koronavírus-járvány kitörése előtti szint alatt maradt.